Ny forskning spår Facebook-død

- Vi begynner å bli immune, sier forsker ved Princeton University.

FLOPP: Populariteten rundt Facebook ser ut til å stagnere, ifølge en studie ved Princeton University. Foto: NTB Scanpix
FLOPP: Populariteten rundt Facebook ser ut til å stagnere, ifølge en studie ved Princeton University. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny studie ved Princeton University i USA konkluderer med at Facebook vil miste 80 prosent av brukerne innen 2017, ifølge The Guardian.

Forskerne mener at Facebook-brukerne ikke lenger kommer til å føle seg avhengig av det sosiale mediet.

- Facebook har spredt seg som en epidemi, men vi begynner sakte, men sikkert, å bli immune mot nettstedets tiltrekning. Nettstedet vil miste stor oppslutning innen 2017, sier én av forskerne ved Princeton University, som får støtte av flere forskere som sammenlikner det snart ti år gamle nettstedet med byllepest.

Færre søk John Cannarella og Joshua Spechler ved US University, fant en nedgang på Facebooks popularitet gjennom Google Trends.

Tjenesten viste at Facebook-søkene på Google toppet seg i desemer 2012, og har siden den gang begynt å dale.

Cannarella og Spechler beskriver Facebook som en stasjon hvor forskjellige mennesker deler ideer, og at interessen for dette vil dø ut.

De anser dette som en slags immunitet mot nettstedet.

- Ideer, i likhet med sykdommer, har vist seg å spre seg som et virus mellom mennesker. Så dør det ut. Dette har vi funnet ut med epidemiologiske modeller, hevder forfatterne i en artikkel med tittelen «Epidemiologisk modellering av sosiale nettverksdynamikk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer