Ny forskning viser: - Barn av religiøse foreldre er dårligere til å skille mellom fantasi og virkelighet enn andre

- Det bekymrer oss.

VANSKELIG Å SKILLE: Pave Frans inviterer gjerne barn til å slippe løs duer fra St. Peterskirken i Roma. Men ny forskning fra Boston University viser at barn med en religiøs oppvekst har vanskeligere for å skille mellom fantasi og virkelig enn barn uten en religiøs oppvekst. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG Å SKILLE: Pave Frans inviterer gjerne barn til å slippe løs duer fra St. Peterskirken i Roma. Men ny forskning fra Boston University viser at barn med en religiøs oppvekst har vanskeligere for å skille mellom fantasi og virkelig enn barn uten en religiøs oppvekst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge ny forskning fra Boston University (pdf), som BBC referer til, skiller barn med religiøs bakgrunn dårligere mellom fantasi og virkelighet, sammenlignet med andre barn.

66 barn i barnehagealder ble presentert med tre ulike historier, en realistisk, en religiøs, og en fantasi-fortelling. Barna ble så spurt om de trodde hovedkarakteren i historien var ekte eller fiksjon.

Delt på religøse og fantasi-fortellinger Mens nesten alle barna mente at karakterene i den realistiske fortellingen var ekte, delte barna med en religiøs oppvekst og barna med en ikke-religiøs oppvekst seg på de religiøse fortellingene.

Barna uten en religiøs oppvekst mente at historiene var fiksjon, mens barna med religiøs oppvekst mente de var ekte.

Men barna ble også delt på fantasi-fortellingene som hadde en overnaturlig eller magisk historie.

- De ikke-religiøse-barna trodde oftere at hovedpersonen i slike fortellinger var fiksjon, skriver forskerne i studiet ifølge BBC, og legger til:

- Resultatet tyder på at eksponering av religiøse idéer har en kraftfull påvirkning på barns evne til å skille mellom virkelighet og fiksjon, ikke bare for religiøse historier, men også for fantasi-fortellinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer