Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny «Game of Thrones»-lekkasje

Detaljer fra den neste episoden skal ha blitt lekket bare timer før sending.

LEKKASJE: Detaljer fra episode nummer to av den nye «Game of Thones»-sesongen skal ha lekket ut på Reddit. Avbildet er Kit Harington som Jon Snow og Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO
LEKKASJE: Detaljer fra episode nummer to av den nye «Game of Thones»-sesongen skal ha lekket ut på Reddit. Avbildet er Kit Harington som Jon Snow og Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to års ventetid for fansen, hadde sesong 8 av «Game of Thrones» premiere mandag forrige uke. Siste sesong av gigantsuksessen har svært etterlengtet, og at den første episoden satte seerrekorder for strømmetjenesten HBO.

Akkurat nå sitter fans over hele verden og teller ned timene til andre episode slippes. For norske fans slipper TV-selskapet HBO Nordic en ny episode hver mandag klokka tre på natta.

Men noen har tilsynelatende allerede fått sett hele den nye episoden. Nå skal detaljer fra episoden også være lekket på nett. Det skriver blant annet Variety.

Rykter om en lekkasje spredte seg på Reddit, og har nå spredt seg videre til Twitter. Brukere på tjenestene skriver at den andre episoden var tilgjengelig mye tidligere enn den skal være på strømme-plattformen Amazone Prime Video i Tyskland.

Variety har ikke fått svar fra HBO angående lekkasjen.

Ble hacket

Dette er ikke den første lekkasjen av sesong åttes episoder. Forrige uke ble den første episoden tilgjengelig fire timer før premieren på DirecTV.

Det er heller ikke lenge siden HBO ble hacket. Sommeren 2017 ble selskapet hacket, og konfidensielt materiale ble kompromittert.

Den gang var manuset for sesong sju, som ble sendt denne sommeren, en meget høyt verdsatt hemmelighet for serieskaperne.

Den sommeren ble filer som inneholdt deler av manuset tilgjengelig på nett. Også episoder av HBO-seriene «Ballers» og «Room 104» skal ha blitt lekket.

NB! SPOILERE: I teaseren for neste episode av «Game of Thrones» hintes det blant annet til en slu plan. Video: Dagbladet Vis mer

Ekstremt hemmelighold

Det er ekstremt hemmelighold og sikkerhet rundt alt og alle som er involvert i produksjonen av suksesserien. Det er blitt rapportert om at både journalister og spoilersultne fans har oppholdt seg i nærheten innspillingen, i håp om å få et glimt av noe som kan avsløre handlingen.

Skuespiller Kit Harington (Jon Snow) er ikke ukjent med å måtte lyve for å bevare mystikken rundt serien. Etter at karakteren hans gikk av med døden i sesong fem måtte han sørge for å holde fasaden, og ikke avsløre at han ville komme tilbake igjen i neste sesong.

I fjor hevdet han også at han hadde spilt inn falske scener sammen med blant andre Emilia Clarke (Daenerys Targaryen). David Nutter, som har regissert de tre første episodene i sesong åtte bekrefter til Huffington Post at de også har filmet falske scener i denne sesongen.

Han forteller blant annet at paparazziene kunne dukke opp på de utroligste plasser, som for eksempel i byggekraner høyt over bakken, i et forsøk på å få et overblikk over innspillingen.

NB! SPOILERE: Hva betyr egentlig Aryas våpen - og hva skal det brukes til? Her er «Tronetid» sine teorier. Video: Dagbladet Vis mer

Falske navn og utradisjonelle manus

I et intervju med Vulture avslørte Sophie Turner, som spiller Sansa Stark, at de opererte med et falskt navn for hele innspillingen.

- Vi har et helt annet navn på serien når vi spiller den inn. Jeg tror at vi kalte den «Tree of Life» denne sesongen, sier Turner om den etterlengtede sesong åtte.

Under innspillingen av åttende sesong sørget HBO for å ta forholdsregler for å unngå «spiondroner».

I sommer fortalte den danske skuespilleren Nicolai Coster-Waldau (Jamie Lannister) nemlig at skuespillerne ikke fikk utdelt noe tradisjonelt manus, men derimot noe som kunne sklidd rett inn i en spionthriller:

Replikkene var nemlig ikke tilgjengelig på papir, men kom i form av digitale dokumenter som ødela seg selv etter at scenen var spilt inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!