Ny «Ghostbusters» på vei

Men ikke i sin gamle form.

(Dagbladet.no): Av alle steder valgte Dan Aykroyd å fortelle om «Ghostbusters III» på den lokale og countryvennlige radiostasjonen CISN Country nylig.

Aykroyd spilte Dr. Raymond Stantz i to «Ghostbusters»-filmer på 80-tallet, og fansen har lenge ventet på oppfølgeren.

- Jeg skrev et manus som jeg kalte «Hellbent», det er vel et slags «Ghostbusters drar til Helvete». Premisset er at du har Manhelltan, og du har Manhattan. Det er en portal mellom disse dimensjonene, og vi klarer å reise til helvetessiden, forteller Aykroyd.

Animert film

I denne versjonen av Manhattan er politimenn byttet ut med blå minotaurer og Central Park er et mineområde omringet av flere tusen etasjer høye spøkelsesblokker bebodd av røde overklassedemoner.

Ifølge Aykroyd kan vi imidlertid ikke vente oss en tradisjonell film, men i stedet en data-animert affære der de originale «Ghostbusters»-stjernene låner bort stemmene sine.

- Bill (Murray, journ. komm.) vil ikke lenger spille inn ordentlige filmer, men han bidrar gjerne med stemmen sin. Så «Ghostbusters III» lever i beste velgående, sier Aykroyd.

- Med data-animasjon og måten disse tegneseriene lages på om dagen, er det mulig å få til alt jeg har skrevet i manuset - og det for en mye mindre pengesum, slår Aykroyd fast, og nevner ikke noe mer om når vi kan forvente oss «Ghostbusters III».

GJENSYN MED SPØKELSER: Og de som jakter på dem - men ikke i samme form som vi er vant til. Foto: SCANPIX
GJENSYN MED SPØKELSER: Og de som jakter på dem - men ikke i samme form som vi er vant til. Foto: SCANPIX Vis mer

Også spill på vei

Nylig ble det snakket mye om «Ghostbusters» på nettet da det dukket opp noen videosnutter som angivelig skulle være scener fra et kommende spill basert på filmserien. Dette ble raskt benektet, og videosnuttene ble raskt fjernet fra YouTube og lignende nettsteder etter ønske fra Sony.

Det viser seg nå at det var en god grunn til dette:

- Universal har kjøpt opp rettighetene til spillet fra Sony. Jeg skal faktisk spille inn noen scener og gjøre litt motion capture for dem. Det skjer neste år, forteller Aykroyd til Edmonton Sun.

SNAKKER: Dan Aykroyd forteller om ny «Ghostbusters»-film og -spill.