Ny grotid for Ari

Ari Behn har latt skjegget gro, som et signal om at han har flere kulturprosjekter på gang.

BERGEN (Dagbladet): Det ble klart da han i går kveld feiret «Peer Gynt» sammen med gode sponsorer, kulturministeren og ymse ordførere. Pengene er i boks for det kulturelle bukkerittet «Peer Gynt», som skal vises på verdens mest anerkjente scene i New York i påska neste år. Det ble feiret med middag på Hotell Neptun og forestilling på Den Nationale Scene i går kveld.

Stein Erik Hagen og hans Mille-Marie Treschow har bidratt med penger, og var selvsagt gjester i Bergen i går kveld, sammen med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Det var også bergensordfører Herman Friele og oslokollega Per Ditlev-Simonsen, og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. De har alle utvist giverglede og vilje til å få «Peer Gynt» satt opp på Brooklyn Academy of Music (BAM) i New York. Og Behn er ikke i tvil om at han vil tilbringe påskeuka 2006 i New York.

-  Jeg gleder meg veldig til å være til stede i Brooklyn Academy of Music når «Peer Gynt» skal spilles av norske skuespillere og på originalspråket. Foreløpig vet jeg ikke om flere i familien kan være med.

-  Har prosjektet gitt mersmak?-  Som dere vet, har kulturministeren tatt barten min etter at pengene til dette prosjektet var på plass. Nå har jeg fått fullskjegg. Det betyr at jeg har flere prosjekter på gang, sier Behn, og smiler hemmelighetsfullt Kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdal i Dinamo har i alle fall ønsker om å utnytte mulighetene som «Peer Gynt» åpner for i New York. Til Dagbladet sierhan: -  Vi tenker «Peer Gynt», stort og internasjonalt. Vi har åpnet et vindu i New York. Nå gjenstår det å fylle dette vinduet med mer norsk kultur og norsk næringsliv. Vi tenker også litt kyss frosken, at vi kan lage en møteplass med norske kunstnere som allerede er i New York. I tillegg vil vi invitere noen av de store norske selskapene som har interesser i USA. Kanskje kan Central Park bli en norsk arena påskeuka neste år. Ingenting er bestemt ennå, men vi har veldig lyst.

Teatersjef Morten Borgersen sier at i alt 50 skuespillere og andre scenearbeidere fra Den Nationale Scene og Det Norske Teatret vil dra til New York for å vise «Peer Gynt» på norsk - i Robert Wilsons regi.

-  Det er stort for oss, sier han.Først og fremst var det Ari Behn som tok et initiativ, etter at Borgersen og kollega Vidar Sandem ved Det Norske Teatret nesten hadde gitt opp prosjektet på grunn av pengemangel.

FEIRET «PEER GYNT»: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise feiret «Peer Gynt» i går. Ari hadde latt skjegget gro. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FEIRET «PEER GYNT»: Ari Behn og prinsesse Märtha Louise feiret «Peer Gynt» i går. Ari hadde latt skjegget gro. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer