Ny Harry Hole-bok i august

Også konkurrentene gleder seg til Jo Nesbøs niende bok om Harry Hole.

ETTERTRAKTET: Jo Nesbø jobber på spreng med den niende Harry Hole-boka, men er så populær i utlandet at han i prinsippet kunne jobbet fulltid med å promotere bøkene sine i utlandet. Foto: Agnete Brun/Dagbladet.
ETTERTRAKTET: Jo Nesbø jobber på spreng med den niende Harry Hole-boka, men er så populær i utlandet at han i prinsippet kunne jobbet fulltid med å promotere bøkene sine i utlandet. Foto: Agnete Brun/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge forlaget Aschehoug befinner forfatteren seg for tida i «skriveisolat», for å bli ferdig med sin niende bok om den alkoholiserte politietterforskeren.

-Han har kommet et stykke på vei, og vi håper at boka kommer så tidlig som mulig til høsten. Kanskje allerede i august, bekrefter forlagsredaktør Øyvind Pharo.

Nesbø toppet lista over fjorårets mest solgte krimbøker. Ingen andre krimforfattere kunne hamle opp med ham, til tross for at boka «Panserhjerte» ble utgitt allerede i 2009. I et intervju med Kristopher Schau forteller Nesbø at han lar flere forlagsansatte lese manus, og at de deretter diskuterer seg fram til det ferdige bokresultatet.

-På forlaget har jeg funnet en god del som leser boka på ulike måter. Så setter vi oss ned og snakker om hva som ikke funker, hva de ikke fikk med seg og hva de ikke skjønte. Jeg er ikke så interessert i det som funker, sier Nesbø.

-Kollegial nysgjerrighet Men at det funker er det ingen som er uenige i. Salgstallene er skyhøye, og Nesbø har høstet priser og kritikerros både i Norge og resten av verden. Krimforfatter Tom Egeland mener at Nesbøs bøker har «litt av Stieg Larsson-magien».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer