Ny Harry Hole-bok i juni

Jo Nesbø skrev avsluttningscenen på «Skavlan».

SNART BOKKLAR: 9. juni skal Jo Nesbøs neste bok om Harry Hole være i butikkene. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SNART BOKKLAR: 9. juni skal Jo Nesbøs neste bok om Harry Hole være i butikkene. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den prisbelønte krimforfatterne var en av gjestene i fredagens «Skavlan», der han for første gang røpet lanseringsdatoen for sin neste bok om Harry Hole.

Våpen i Oslo - Jeg satt og skrev på sluttscenen. Boka kommer ut 9. juni, fortalte forfatteren til en forundret Fredrik Skavlan.

- Bak her nå? Hva skjedde? undret programlederen.

- I og med at det er helt på slutten tror jeg ikke at jeg skal fortelle det. Men det var involvert et skytevåpen. Og det foregikk i Oslo, svarer Nesbø.

Internasjonal suksess Boka blir Nesbøs niende om den alkoholiserte politietterforskeren Hole. Forfatteren har den siste tida fått mye internasjonal oppmerksomhet. I januar toppet han den britiske bestselgerlista som den andre utenlandske forfatteren i historien.

Engelske anmeldere sammenlikner ham med Stieg Larsson, og magasinet Vanity Fair hyller nordmannen som avhengighetsskapende i sin siste utgave. Der trykker de også bilder av en halvnaken Nesbø.

- Når du har bikka 50 år så skjønner du at det kanskje er siste gang i ditt liv at noen ber deg kaste trøya, forteller Nesbø om bildene.

Nærmer seg slutten Krimkongens agent, Niclas Salomonsson, har uttalt til Dagbladet at Nesbøs bøker er oversatt til 40 språk og solgt i mer enn seks millionert eksemplarer.

Mye tyder imidlertid på at det nærmer seg slutten for Harry Hole. Jo Nesbø har flere ganger uttalt at han ser for seg slutten på krimserie, og overfor Dagbladet har han avvist at den internasjonale suksessen vil la ham friste til å skrive flere bøker.

- Harry Holes skjebne er nok beseglet.