Ny Hollywood- tur for Gaup

Nils Gaup skal i gang med nytt Hollywood-prosjekt. Men først venter regioppgave med filmen «Misery Harbour», der tema er Sandemoses og vår alles janteverden.

Foreløpig vil ikke Gaup si noe som helst om sitt nye Hollywood-prosjekt. Det starter tidligst om et par år, og han er ikke engang interessert i å hinte om hva vi kan vente oss.

For nå venter «Misery Harbour». Filmen er basert på Aksel Sandemoses verker «En sjømann går i land» og «En flyktning krysser sitt spor», og er en norsk-svensk-dansk-kanadisk samproduksjon.

38 millioner

Etter fiaskoen «Tashunga» sa Gaup «aldri mer samproduksjoner». Men nå er han sannelig i gang igjen.

- Det jeg mente var samproduksjoner hvor store land som Frankrike og USA er med samtidig. Da blir det kjempeproblemer og nær umulig å tilfredsstille alle parter. Det er enklere med disse landene, mener Gaup.

I går fikk det 38 millioner kroner store prosjektet de siste nødvendige midlene. De kom fra den nyopprettede audiovisuelle samarbeidsavtalen mellom Norge og Canada. Kulturminister Lahnstein og hennes kollega Sheila Copps ga sine signaturer til avtalen i går. Den innebærer at film- og TV-folk fra Norge kan søke om midler fra kanadiske myndigheter om det er en klar kanadisk forbindelse til produksjonen. Og vice versa.

Premiere om to år

«Misery Harbour» skal spilles inn i Oslo, Sverige, Danmark og Newfoundland på den kanadiske østkysten. Innspillingen starter i september, og kinogjengere kan forvente premiere den første våren i det nye tusenåret.

- Foreløpig har vi ikke bestemt oss for hvilke skuespillere vi skal bruke, men i løpet av mai er det meste klart, sier Nils Gaup.