Ny Hulken-film

Ang Lee kan bli den neste stjerne-regissøren som får plukke i Marvels uendelige bunke av tegneseriehelter. Hulken blir film på ny.

I tegneserien «Hulken» møter vi vitenskapsmannen Bruce Banner som etter en kjerneeksplosjon pådrar seg historienes kanskje verste temperament. Under stress forvandles Banner til Hulken, et svært og råsterkt grønt monster uten særlig hjerneaktivitet. En uheldig kombinasjon vil noen si.

Med et garantert oppsiktsvekkende alter-ego flykter Banner fra militæret, jaget for en forbrytelse han ikke har begått.

Digital fest

Blir det film, vil Ang Lee antageligvis varte opp med spesialeffekter av beste merke, skriver Empire. En digital Hulk vil erstatte kroppsbyggeren Lou Ferrigno som brølte seg gjennom tv-versjonen. Hvem som skal tolke Bruce Banner er fortsatt helt uvisst.

Klassisk Dr. Jekyll og Mr. Hyde

Det er David Hayter, manusmannen bak «X-men», som skal ha lokket Ang Lee til «Hulken». Andre på laget er James Schamus, som jobbet med Ang Lee på kjempesuksessen «Snikende Tiger, skjult drage». Schamus sier til Variety at de vil konsentrere seg om det indre forholdet mellom Banner og hans hissige alter-ego Hulk.

- Filmen bygger på det klassiske Dr. Jekyll og Mr. Hyde plottet. Historien har dybde og mening samtidig med nye vendinger, forteller han om filmens fokus.

Historieforteller

Ang Lee er for tiden aktuell med kampsporteposet «Snikende Tiger, skjult drage». Den beskrives som Matrix satt tilbake til 1500-tallet, og har premiere neste uke her i Norge. Filmens kampscener fordrer helter som er lettere på foten enn Hulk, men produsent Gale Anne Hurd er overbevist at Ang Lee vil tilføre filmen den nødvendige magi.

- Vi er veldig spente, forteller hun til Variety og fortsetter:

- Han setter rollene i forkant, og han er en utrolig historieforteller.

Dagbladet.no gleder seg til en dyp «Hulken».

Ang Lee.