Ny Idol-Berte i kveld

Kåre Magnus får hjelp i kveldens Idol-finale.

- Jeg er veldig spent, men gleder meg noe sinnssykt. Jeg tror det blir en stor fest, og kjempegøy, sier Berte Rommetveit, som er gjesteprogramleder sammen med Kåre Magnus Bergh i kveldens Idolfinale.

Kåre Magnus\' vanlige makker, Solveig Kloppen, har permisjon fordi hun venter barn i disse dager. Derfor får Berte mulighet til å prøve seg i kveldens sending:

- Vi skal ha filmkveld, og deltageren skal synge låter som er hentet fra filmer. Derfor passet det å hente inn meg for kveldens sending, i og med at jeg har vært filmskuespiller.

Berte har spilt i filmen «United», samt en rekke tv-serier og reklamefilmer. Men programlederjobben er ny:

- Jeg har aldri gjort noe sånt før, så de har ingen grunn til å våge å satse på meg.

Før direktesendingen i kveld, er det prøver hele dagen. for den ferske programlederen er det mange nye utfordringer:

- Jeg har ikke engang gått på scenen før. I tillegg har jeg veldig høyhælte sko, og hælene er syltynne. Den ultimate skrekken er jo å snuble på direkten.

Kveldens sending er foreløpig Bertes første og eneste programleder-jobb på tv, men hun ser likhetstrekk med skuespillerjobben:

Berte Rommetveit spilte en av hovedrollene i filmen «United» fra 2003. Foto: Tor Arne Dalsnes
Berte Rommetveit spilte en av hovedrollene i filmen «United» fra 2003. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

- Programlederjobben har jo noen fellestrekk med skuespillerjobben. I begge tilfeller dreier det seg om å spille en rolle og øve inn en tekst. Men jeg har ingen ambisjoner om å forfølge en programlederkarriere.