Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Jackson-låt er verken ny eller Jackson

Først spilt inn i 1990, og skrevet sammen med avdanket 80-tallshelt.

MASSIV HYPE: Mandag ble Michael Jackson-låta "This is it" som også er tittelen på hans nye konsertfilm, sluppet.
Foto: Handout / Scanpix
MASSIV HYPE: Mandag ble Michael Jackson-låta "This is it" som også er tittelen på hans nye konsertfilm, sluppet. Foto: Handout / Scanpix Vis mer

||| I går ble den mye omtalte singelen «This is it» offisielt sluppet, drøyt tre måneder etter at den 50 år gamle superstjernen døde i sitt hjem i Los Angeles av en overdose medisiner.

«This is it, here I stand, I?m the light of the world, I feel grand», heter det i teksten til singelen, som har fått en heller lunken mottakelse, selv blant ihuga Jackson-fans.

Musikkeksperter kunne raskt avsløre at både melodien og teksten på «This is it» var slående lik en 18 år gammel innspilling fra den puertoricanske artisten SaFire, som rett nok kalte den «I Never Heard».

Den aldrende popstjernen Paul Anka bekreftet dette, og forteller til kjendisnettstedet TMZ.com at han og Michael Jackson skrev låten sammen så tidlig som i 1983.

Jackson spilte den også inn under tittelen «I Never Heard» på begynnelsen av 1990-tallet, uten at det ble noen stor suksess. Anka forteller videre at Michael Jacksons arvinger overfor ham har innrømmet at de har «knabbet» låten, og at de nå har lovet ham 50 prosent av inntektene fra innspillingen.

«This is it» blir også å finne på et dobbeltalbum med samme navn, som ledsager en dokumentarfilm om forberedelsene til de 50 konsertene Jackson planla å holde i London.

(NTB)

SIER HAN SKREV LÅTA: Paul Anka, her sammen med sin velkjente kone Anna. REUTERS/Fred Prouser  (UNITED STATES)
SIER HAN SKREV LÅTA: Paul Anka, her sammen med sin velkjente kone Anna. REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media