Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny jobb: - Knallidé!

Forlagshuset Strawberry vil bruke Sophie Elise Isachsen for å få jenter til å lese.

ANSIKT UTAD: Sophie Elise skal lede ny boksatsing for forlagshuset Strawberry. Foto: Dagbladet.
ANSIKT UTAD: Sophie Elise skal lede ny boksatsing for forlagshuset Strawberry. Foto: Dagbladet. Vis mer

På kort tid har instagramprofilen «litt.sophie» fått 15 000 følgere. Kontoen er tilknyttet blogger og influencer Sophie Elise, der hun deler anbefalinger av egne og andres bøker.

Kontoen er en del av en bokklubb bestilt av forlagshuset Strawberry, hvor Isachsen kommer med ny bok til høsten, skriver Klassekampen.

I søknaden forlagshuset har sendt til Kulturrådet, kommer det fram at Isachsen og programleder Solveig Kloppen skal lede hver sin bokklubb – begge med kvinner i målgruppa.

Ifølge avisa skal medlemmene i de respektive bokklubbene få tilsendt én anbefalt bok i måneden. Målet er at medlemmene skal engasjeres til å diskutere bøkene og til slutt komme med en personlig anmeldelse.

SKAPER OVERSKRIFTER: Sophie Elise Isachsens avgjørelse om å reise til USA for å få reversert en rumpeoperasjon hun gjennomførte i Tyrkia som 19-åring, skaper overskrifter i Storbritannia. Vis mer

- Sophie Elise elsker å lese

Digital utviklingssjef i Strawberry, Marianne Vågan, sier at bokklubbene startet for å inspirere folk til å lese enda mer. Hun har tro på at Kloppen og Isachsen vil få til dette.

- Både Solveig Kloppen og Sophie Elise elsker å lese og har samtidig et helt fantastisk engasjement for litteratur og en ekstrem formidlingsevne. I en samtale med hver av dem får du lyst til å lese mer eller mindre alle bøkene de snakker om – og vi har trua på at disse to med hver sine målgrupper kan være kjempefine profiler for å inspirere nordmenn til å lese enda mer, sier Vågan til Dagbladet.

Hun forklarer at bokklubbene vil fungere som et abonnement, hvor man hver måned får tilsendt ei ny bok i posten. Boka er valgt ut av profilen som leder bokklubben, og gjennom måneden vil man samtidig som man leser boka få mulighet til å diskutere den med andre som leser akkurat samme boka.

- I tillegg vil vi utover året gjennomføre arrangementer som lesesirkler, bokbad og andre morsomme arrangementer både fysisk og på nett, sier Vågan.

Selv om bokklubbenes hovedmålgruppe er kvinner, håper utviklingssjefen at menn også vil engasjere seg

- Gode boktips segmenteres jo ikke på kjønn. I tillegg ønsker vi å etterhvert utvide med flere profiler og på den måten treffe enda bredere, sier hun.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

- Knallidé

Dagbladets litteraturansvarlig Marie Kleve sier at Sophie Elise kan være personen som kan få ungdommen til å lese bøker i stedet for bloggposter.

LITTERÆRE GODBITER: Dagbladets bokanmelder Marie Kleve sier at Sophie Elise kan være personen som kan få ungdommen til å lese bøker i stedet for bloggposter. Foto: Dagbladet.
LITTERÆRE GODBITER: Dagbladets bokanmelder Marie Kleve sier at Sophie Elise kan være personen som kan få ungdommen til å lese bøker i stedet for bloggposter. Foto: Dagbladet. Vis mer

- Jeg tror dette er en knallidé, som alle involverte kan tjene på, litteraturen inkludert. Det hadde vært så lett å ta på seg rollen som snobbete bokanmelder og stønne over at det er influencerne som skal fortelle folk hva de bør lese, og ikke «vi som har peiling». Men mye tyder på at Sophie Elise faktisk har god peiling.

Kleve trekker fram Isachsens liste over fjorårets beste bøker som hun mener var full av «litterære godbiter».

- Dessuten har hun kjempestor påvirkningskraft på en aldersgruppe bokbransjen strever med å treffe. Med forbehold om at hun virkelig får lov til å plukke fritt, og ikke bare Strawberry-bøker, kan dette være akkurat hva som skal til for å få ungdommen til å lese flere bøker i stedet for bloggposter.

Besatt

I fjor ble Sophie Elise Isachsen ønsket velkommen som forfatter på Strawberry. Tidligere har toppbloggeren gikk ut bøker på Cappelen Damm.

Høsten 2018 skapte bloggdronninga store overskrifter, og ikke minst en ryktemølle, med sin bok «Elsk meg».

Boka skildret et intenst og usunt forhold til en ikke navngitt profilert mann. Det fikk flere til å spekulere på hvem mannen kunne være. Seinere kom det fram at mannen var komiker Henrik Thodesen.

I boka til Isachsen kommer det fram at duoen skal ha datet i over ett år. Isachsen skriver åpent og ærlig om hvordan hennes besettelse av Thodesen tok overhånd i livet hennes, og hvordan hun endret seg som person for å imponere ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!