Lilli Bendriss:

Ny jobb

«Åndenes makt» nærmer seg slutten, men Lilli Bendriss skal fortsette som spøkelsesjeger på Discovery.

NYTT KONSEPT: Lilli Bendriss er ferdig i «Åndenes makt», men skal være med i et nytt konsept for Discovery. Foto: Agnete Brun Magasinet/Dagbladet
NYTT KONSEPT: Lilli Bendriss er ferdig i «Åndenes makt», men skal være med i et nytt konsept for Discovery. Foto: Agnete Brun Magasinet/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at det ikke blir flere sesonger av «Åndenes makt» på Discovery. Programleder Tom Strømnæss bekreftet det til TV 2, og fortalte at avgjørelsen er synd.

- Det blir ingen ny sesong med Åndenes Makt, i hvert fall ikke i overskuelig framtid. Etter 17 sesonger og 16 år har Discovery besluttet å legge serien på is, sa Strømnæss til kanalen.

En annen som synes avgjørelsen er synd, er «Åndenes makt»-medium Lilli Bendriss.

- Jeg synes det er veldig synd. Det har en trofast seerskare. Jeg synes det hadde vært liv laga å fortsette med det, men sånn er det, sier Bendriss til Dagbladet.

Hun har vært med på programmet helt fra starten i 2005. 16 år og 17 sesonger seinere er det altså slutt.

- Vi har holdt på i ufattelig mange år. Det er forståelig at Discovery søker etter, og lager en ny vri på det.

Nytt konsept

Slutten på «Åndenes makt» betyr derimot ikke slutten for Lilli Bendriss som TV-profil og spøkelsesjeger på Discovery.

Det kommer nemlig et nytt spøkelseskonsept, der Bendriss skal være med. Programmet skal hete «Spøkelsesjegerne».

Hanne McBride er sjef i Discovery, og sier til TV 2 at spøkelseshistorier og overnaturlige fenomener lenge har vært en Youtube-trend.

- Der har jakten på det uforklarlige fått en ny og litt annerledes drakt, når Lilli Bendriss, Victoria Skau og Robin «RobTheSir» Hofset skal oppsøke gamle forsamlingshus, forlatte hoteller, nedlagte klinikker, forhatte fengsler, dystre festningsanlegg og mørke kråkeslott, sier McBride.

- En annen vri

Bendriss tror programmet vil bli tatt godt imot.

- Det er en annen vri, litt friskere og skarpere, og jeg har med to unge influencere som ser med nye øyne på det som for meg er hverdagskost. Det er veldig herlig å jobbe med dem, sier Bendriss.

Hun tror det nye programmet spesielt vil nå ut til de yngre seerne.

- Jeg tror veldig mange unge vil se på det. Det ser jeg når jeg er ute på byen. Det er alt fra 12 åringer til 25 åringer som løper opp og skal ha selfie og synes dette er veldig kult og spennende. Det har jo blitt en greie.

TILBAKEBLIKK: Sesongstarten i 2014 innebar blant annet dramatikk for klarsynte Lilli Bendriss. Video: TVNorge Vis mer

- Fornying av «Åndenes Makt»

Det nye konseptet vil skille seg fra «Åndenes makt» på flere områder, og Bendriss mener Spøkelsesjegere er en fornying av «Åndenes makt». Da de ofte var hjemme hos flere vanlige familier, vil de i «Spøkelsesjegere» besøke mer kjente steder.

- Vi er på store, kjente spøkelsessted, og skal prøve å konstatere om det er noe der. Jeg stolte veldig på produksjonsselskapet at de ville gjøre en god jobb. Viewmaster har stått bak, og har gjort en hederlig jobb, og jeg tror det blir spennende og at det blir tatt veldig godt imot, avslutter Bendriss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer