Stian Blipp:

Ny jobb

Stian Blipp har fått ny jobb hos strømmegiganten Prime Video.

FØRSTE NORDMANN: Stian Blipp blir første nordmann til å tegne kontrakt med streaminggiganten Prime Video. Foto: Prime Video
FØRSTE NORDMANN: Stian Blipp blir første nordmann til å tegne kontrakt med streaminggiganten Prime Video. Foto: Prime Video Vis mer
Publisert

Omtrent et år etter at Stian Blipp sjokkerte ved å gå fra programlederjobben i «Senkveld», kan den 32 år gamle bergenseren fortelle at han har fått ny jobb.

Nå har komikeren, som er kjent fra både TV og podkast, takket ja til en ny stilling, og det med en ekte underholdningsgigant.

- Stian Blipp er den første nordmannen til å inngå et samarbeid med Amazons strømmetjeneste Prime Video, heter det i en pressemelding fra strømmegiganten har sendt ut.

Første nordmann

Siden han forlot TV 2 har Blipp hatt mange jern i ilden.

Han er for tiden aktuell med stand-up-showet «Cirque du Blipp», er medprogramleder i den populære podkasten «Nerdelandslaget» og har også blitt entreprenør som medeier i e-sportslaget 00Nation.

Nå blir han også første nordmann til å tegne kontrakt med Prime Video, i rollen som «brand partner».

- Det er en stor mulighet å jobbe med en global strømmetjeneste som Prime Video, og jeg er ekstremt stolt over rollen jeg har fått som ambassadør, sier Blipp i pressemeldingen.

Til Dagbladet underbygger Blipp entusiasmen over den nye jobben, og beskriver rollen han har fått som variert:

- Det er veldig, veldig spennende. Jeg er jo en fyr som liker å gjøre mye rart, så det blir bra for meg å jobbe et sted der jeg kan gjøre mye rart, sier Blipp.

Som såkalt «brand partner» skal ikke Blipp bare jobbe tett med Prime Video på kampanjer og live-eventer, men også på innholdssiden:

- Jeg skal jo da lage mer tradisjonelt TV-innhold for strømmeplattformene, og så skal jeg også bidra på flere andre områder, og selvfølgelig være et ansikt utad, sier han til Dagbladet.

Nest størst

Signeringen av Blipp markerer et økt fokus på det nordiske markedet for den Amazon-eide streamingkjempen Prime Video.

- Signeringen av Blipp signaliserer Prime Videos økte tilstedeværelse i Norge, som ledd i deres økte investeringer i Norden, heter det i en pressemelding fra streamingtjenesten.

Ifølge underholdningsnettstedet Screen Rant var Amazons strømmetjeneste Prime Video ved utgangen av 2021 den nest største i verden.

Prime Video hadde da 175 millioner brukere, mens Netflix lå på førsteplass med i overkant av 213 millioner brukere.

Stian Blipp kan fortelle Dagbladet at han selv er fan av eksisterende innhold på strømmetjenesten, og nevner i sær to av tjenestens TV-serier:

- Jeg er blant annet veldig glad i «The Boys», som er en litt røff superhelt-tolkning, og jeg er også veldig fan av «The Marvelous Mrs. Maisel», som handler om en kvinnelig stand-up-komiker på 50-tallet, kan Blipp fortelle Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer