Anmeldelse: Det store eksperimentet, Viaplay

Ny julekalender feiler på flere plan

Det er ingenting stort med «Det store eksperimentet».

JULEKALENDER: Ole André Sivertsen, Leona Makita og Mathias Thomsen Nesvåg i den nye julekalenderen fra Viaplay. Video: VIAPLAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som forhenværende barn blir jeg provosert av den nye julekalenderen til Viaplay. Dette holder ikke.

«Det store eksperimentet» er en av to nye norske julekalendere i år. Begge er for barn, og den andre sendes på NRK. Det er klart det er sprekt å yppe til konkurranse mot statskanalen, som har egen barnekanal og et halvt århundre med erfaring på kalenderfeltet. Men nettopp derfor er det uforståelig at Viaplay ikke legger mer krefter i forsøket.

Det er ingenting stort med «Det store eksperimentet».

Det mest positive er selve ideen, et vitenskapsprogram for barn, masse faktakunnskap rammet inn av en forsøksvis spennende fiksjonsfortelling. Problemet er bare at fortellingen ikke er det spor spennende.

Vitenskapskonkurranse

Leona (Leona Makita) og Mathias (Mathias Thomsen Nesvåg) har vunnet en liksom-årviss vitenskapskonkurranse og får en spesiell premie: De får bli med programleder Ole André Sivertsen på besøk til Professor Primus (Anne Marie Ottersen). Hun vant konkurransen for 50 år siden, men sitter nå gammel, bitter og mislykket i sitt digre laboratorium, sammen med assistenten Sigma, seriens comic relief. Da barna viser seg å være smartere enn henne, låser hun dem inne i laboratoriet og tvinger dem til å løse ulike vitenskapelige utfordringer. Hvis de klarer alle, vil hun kaaanskje slippe dem ut før jul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.