Ny kald krig?

«USA har for så vidt ingen rett til å ha missiler i Polen, så jeg skjønner godt at Russland reagerer som de gjør. Men jeg trodde vi hadde kommet lenger enn dette, i alle fall i den vestlige verden, i år 2008.

Jeg var med på å legge ned mobliseringshæren til en minimal størrelse. Vi er nå tilbake til situasjonen som i 1940, da vi ikke hadde et forsvar som fungerte.

Mange sa til meg da:

Hvem skal angripe Norge? Nå får de se selv.

Basef

«For at Russland skal godta en amerikansk rakettskjold i Europa, må USA godta et russisk rakettskjold på Cuba. Det er ingen tvil om at det er amerikanerne som henter fram den kalde krigen igjen.

Flynn

«Jeg lurer på om Norge blir det andre landet etter Polen som tillater at USA utplasserer raketter her? Frp har ved flere anledninger fremmet forslag i Stortinget om at Norge burde tillate USA å utplassere raketter her i landet. Dura40

«Som så mange andre land var Polen undertrykket av Sovjetunionen før 1991. Er det noe som gir Russland rett til diktere sine naboland på hvordan de burde forsvare landet med rene defensive midler?

Omni

«Russland vet at rakettskjoldet i Polen ikke utgjør en trussel for dem, de bruker det bare som et påskudd til å true Polen og alle andre naboer som ønsker å etterfølge vestlige demokratiske prinsipper.

Billyquiz