Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny karikaturstrid

«Tegningene er inkluderende og antirasistiske. De inkluderer muslimene i satiren og behandler muslimer på samme måte som alle andre. Tegningene er ikke engang på grensen til hånende eller krenkende i forhold til hva som er standard satire. Merket meg at Rana fra Muslimsk Studentersamfunn igjen varsler demonstrasjoner mot tegningene og ikke personene som kommer med drapstrusler.

Nite

«En muslim eller hva som helst annet behøver da ikke demonstrere mot noe en annen gjør? En muslim er ikke det samme som en annen muslim, det blir som å kreve at alle menn i Norge skal gå i demonstrasjonstog mot vold mot kvinner fordi noen menn slår. Å demonstrere mot noe de mener er hetsing av dem og en krenkelse av religionen sin må de jo gjerne gjøre, den friheten har vi alle uten å samtidig måtte demonstrere mot idiotiske ting folk i samme gruppe som oss gjør.

Linn

«Det er mulig det er urettferdig at den gjengse muslim skal måtte ta seg bryet med å protestere hver gang en litt mer radikal trosfelle gjør noe dumt. Men siden situasjonen er slik den er i dag med masse skepsis rettet mot islam, så er det kanskje i de fleste muslimers egeninteresse å ta seg bryet med å ta til motmæle.

R «Det sentrale poenget i et samfunn som har lovfestet ytringsfrihet er at ALLE grupper i samfunnet MÅ tåle å bli krenket. Gir vi unntak for dette til noen grupperinger har vi ikke lenger ytringsfrihet.

Leisha Camden

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media