MYSTISK FORVINNING: Hvor er sidene 17 - 32 i Karin Fossums ferske krim «Helvetesilden»?  Foto: Lars Lindqvist / Dagbladet
MYSTISK FORVINNING: Hvor er sidene 17 - 32 i Karin Fossums ferske krim «Helvetesilden»? Foto: Lars Lindqvist / DagbladetVis mer

Ny Karin Fossum-bok mangler 16 sider

Side 17 til 32 er sporløst forsvunnet.

Det melder Drammens Tidende, etter at en blogger i drammensregionen fortalte om sin oppdagelse da han gikk i gang med boka «Helvetesilden».

Da han kom til side 16, skjedde det noe mystisk, som ikke kan tilskrives forfatteren.

16 sider er borte - Starten på fortellingen er fossumsk perfekt. Jeg rakk i alle fall å komme godt inn i historien, og tenker at Fossum nok en gang leverer solid, skriver Rino Andersen.

Drammenseren er nyhetsredaktør i Nationen og aktiv bokblogger.

Sidene 17 til 32 mangler, men til gjengjeld er det dobbelt av sidene 33 til 48. Forlaget, Cappelen Damm, opplyser at slike feil kan skje. «Helvetesilden»s førsteopplag på 22.000 bøker.

Ukjent omfang - Dette skjer innimellom. I dette tilfellet er det 16 sider tydeligvis, noe som heter et ark i trykkerverdenen. Så er neste ark blitt lagt inn to ganger i stedet, sier Inger Skarre, pressekontakt i skjønnlitteratur til dt.no.

Hvor stort omfang feilen har, vet de ikke ennå.

- Det er helt umulig å si. Vi har ikke fått noen slike tilbakemeldinger fra sentraldistribusjonen eller andre klager. Her dreier det seg kanskje om bare én bok, sier Skarre.