Ny «Kill Bill» om 10- 15 år

Quentin Tarantino er en av de få regissørene som har en fanskare som en superstjerne. Og i mai har han den prestisjefylte jobben som juryleder under filmfestivalen i Cannes.

LOS ANGELES (Dagbladet): Han forandret filmhistorien med «Pulp Fiction» i 1994 og har en enestående posisjon i Hollywood etter sine kultfilmer - til tross for at han har bare fire filmer i sin filmografi. Tarantino regner Volume 1 og Volume 2 av «Kill Bill» som én film og regner ikke med bidraget til «Four Rooms». Han legger ikke skjul på at han allerede har en ny «Kill Bill»-film klar i hodet sitt, men den vil tidligst være klar om 10- 15 år.

Filmfrik

Tarantino har tjent nok penger til å leve resten av livet som «Elvis Presley på crack», som han selv formulerer det, og trenger ikke å arbeide mer. Men Tarantino karakteriserer ikke det å lage film som arbeid. Film er lidenskap og vel så det for 41-åringen, som bor alene på toppen av Hollywood-åsen med sine filmposters, bøker, enorme samling av cd-er og dvd-er, videoer, tegneseriehefter og all slags effekter fra egne og andres filmer. Baren i huset hans er fra «Kill Bill»-settet i Beijing. Og utenfor hans mansion står The Brides (Uma Thurman) egen «Pussy Wagon» parkert.

Foruten at «alle» i Hollywood vil arbeide med ham, har han en fanskare som er få regissører forunt.

- Jeg tror folk respekterer meg som en artist, men samtidig ser på meg som en vanlig fyr. En fyr som elsker filmer og som lager de filmene han virkelig vil lage, og som ikke holder på med film for å få råd til å utvide svømmebassenget eller golfbanen, sa Tarantino da han møtte internasjonal presse i Los Angeles nylig.

Ikke uventet gleder han seg stort til å være juryformann under Cannes-festivalen, som åpner om tre uker og hvor årets konkurranseprogram ble klart i Paris i går. «Kill Bill: Volume 2» skal da også vises under festivalen, men utenfor konkurranse.

- Jeg elsker Uma

Igjen omfavner så vel publikum som filmkritikere Tarantino. «Kill Bill: Volume 2», som åpner bredt på norske kinoer i morgen, fikk terningkast fem i Dagbladet. Oppfølgeren, som neppe er siste runde med «Kill Bill», er mer stillfaren enn Volume 1. Tarantino karakteriserer filmen som nå topper kinolistene i USA, som en kjærlighetshistorie.

- Jeg elsker The Bride, okay? Jeg vil at hun skal være lykkelig, og jeg forkastet alle scenarioene om at hun skulle slåss resten av livet sitt, sier Tarantino.

- Og jeg elsker Uma. Vi er et utrolig tospann. Vi får ut det beste i hverandre. Det var hun som inspirerte meg til å skrive denne utrolige karakteren, «The Bride». Tidligere har jeg ikke skrevet for en bestemt skuespiller. For Uma gjorde jeg et unntak.

Tarantino har et spesielt forhold til kvinner:

- Jeg stoler mer på kvinner enn på menn. Jeg føler at kvinnene i livet mitt aldri vil forråde meg. Ikke nok med det, de vil også beskytte meg. Jeg kan ikke si det samme om menn.

Mer «Kill Bill»

Han er kjent for å prate med en barnslig entusiasme som et maskingevær på speed, og i sine tirader før lanseringen av «Kill Bill: Volume 2» la han ikke skjul på at han allerede har en ny «Kill Bill»-film klar i hodet sitt. Hovedrollen vil datteren til Vernita Green (Vivica Dox), Nikki (Ambrosia Kelley), ha.

Denne gang er det Nikki som er hevngjerrig - og som vil hevne The Brides brutale drap på hennes mor. Tarantino vil allerede filme scener til filmen, men den vil tidligst være klar om 10- 15 år.

Den vil i så fall komme på tampen av Tarantinos karriere. Han har ingen ambisjoner om å bli en gammel filmmaker. Film er ikke noe for aldrende, mener Tarantino.

Han føler at han har klatret opp og ned Mount Everest flere ganger med «Kill Bill», og akter nå å ta ferie. Kanskje vil han bistå kompisregissør/produsent Robert Rodriguez («Desperado», «Once Upon a Time in Mexico») med «Sin City», som allerede er under produksjon. Rodriguez hjalp Tarantino med å sette sammen filmmusikken til «Kill Bill: Volume 2» - og sendte en regning på én dollar. Tarantino er klar for å gjengjelde tjenesten før han går løs på sin store krigsfilm, som han har jobbet med i flere år allerede.

STJERNEREGISSØR: «Alle» i Hollywood drømmer om å jobbe med Quentin Tarantino (41). I morgen er verdens mest kjente kultregissør klar med «Kill Bill: Volume 2» på norske kinoer, og 12. mai drar han til Frankrike for å være juryleder under årets Cannes-festival.