Ny konsernsjef i Avishuset Dagbladet

Tore Stangebye utnevnt i dag.

Tore Stangebye (51) ble idag utnevnt til ny konsernsjef for Avishuset Dagbladet.

Stangebye kommer fra jobben som ansvarlig for lokalavisene i Vestfold, Telemark, Buskerud og Østfold i Edda Media - tidligere Orkla Media Dagspresse.

- Spennende

Ansettelsen ble vedtatt på et styremøte i Avishuset Dagbladet i dag, men Stangebye ble allerede i går kveld forespurt om han ville takke ja til stillingen.

- Dette er spennende og veldig morsomt. Det er mange utfordringer som venter både meg og Avishuset Dagbladet, og den største av disse er at Dagbladet fortsatt skal fremstå og utvikle seg som et av de største mediehusene på både nett og papir, forteller Stangebye til Dagbladet.no.

Stangebye vil ha det overordnede ansvaret for avisdriften og digitale medier, men også alle andre forretningområder som investeringsområdet, forlagsvirksomhet og magasinutgivelser.

- Det vi imidlertid må ha størst fokus på, er å gjøre det vi er aller best på - og det er å samle, bearbeide og presentere redaksjonelt og kommersielt innhold. Det er det som er kjernen og plattformen i vår virksomhet, sier Stangebye.

- Ny medieverden

NY KONSERNDIREKTØR: Tore Stangebye har takket ja til jobben som ny konserndirektør for Avishuset Dagbladet. Foto: SNORRE BRYNE
NY KONSERNDIREKTØR: Tore Stangebye har takket ja til jobben som ny konserndirektør for Avishuset Dagbladet. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

I likhet med den ferste kringkastningdirektøren Hans-Tore Bjerkaas, er også Stangebye oppmerksom på hvilken retning utviklingen går.

- Vi er bare i starten av en helt ny medieverden. Dagbladet.no har i løpet av veldig kort tid etablert seg som en svært sterk merkevare, sier Stangebye.

Stangebye er utdannet bedriftsøkonom, og har en MBA i strategisk ledelse fra markedshøyskolen i Bergen. I sju år fra 1991 til 1997 var han administrerende direktør for Dagbladet Trykk, før han gikk til jobben som adm. dir. for Drammens Tidende i fire år og senere til stillingen som konserndirektør i Orkla Media.

Senest i august

Styret i Edda Media ble varslet om Stangebye jobbskifte igår kveld, og han har opprinnelig seks måneders oppsigelsesfrist.

- Dette er noe vi nå må se nærmere på, derfor er det ennå ikke klart når jeg kan tiltre jobben som konsernsjef, sier Stangebye.

Han tiltrer jobben senest den 1. august 2007.