Ny krangel om naken-sekunder

Mauseth-anke i retten i morgen.

FIKK ERSTATNING: Gørild Mauseth ble tilkjent erstatning og oppreisning da saken ble avgjort i Oslo tingrett. Nå kommer ankesaken opp. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
FIKK ERSTATNING: Gørild Mauseth ble tilkjent erstatning og oppreisning da saken ble avgjort i Oslo tingrett. Nå kommer ankesaken opp. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I desember i fjor ble NRK dømt til å betale erstatning og oppreisning til skuespiller Gørild Mauseth.

Årsaken var at programmet «Store Studio» i mars 2007 viste klipp fra filmen «Brent av frost», nærmere bestemt den berømte scenen der Mauseth og Stig Henrik Hoff har sex i en robåt full av fisk. Klippet ble vist i forbindelse med en reportasje om parodifilmen «Kill Buljo», hvor en lignende scene finner sted.

NRK har imidlertid anket saken, og i morgen kommer den opp i Borgarting lagmannsrett.

Viktig prinsippsakNRK har hele tiden argumentert med at sitatretten ga dem rett til å vise sexscenen for å klargjøre sammenhengen med parodien. Mauseth hevdet derimot at hun hadde en klausul i sin kontrakt med filmprodusentene om at nakenscenen ikke skulle brukes.

- Dette er en viktig sak for NRK, og for norske medier generelt. Hele poenget med den frie sitatretten er jo at hva som skal siteres ikke kan bestemmes av rettighetshaverne selv, sier NRKs advokat Jon Wessel-Aas til Dagbladet.no.

Han mener tingretten skapte en kunstig forestilling om at NRKs visning av sexscenen kunne sammenliknes med å legge ut private nakenbilder av en privatperson på tv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer