Ny krimroman-serie fra Jo Nesbø

Suksessforfatteren ville egentlig at det skulle være hemmelig at han sto bak. Kaller de nye romanene «krimlitteraturens svar på Ziggy Stardust» og «et Karl Ove Knausgård-prosjekt i revers».

STARTER PÅ NYTT: Etter ti bøker om Harry Hole har forfatter Jo Nesbø skapt et helt nytt krimromanunivers, som egentlig skulle skjule at det var han som sto bak. Første bok kommer på en rekke språk neste år. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
STARTER PÅ NYTT: Etter ti bøker om Harry Hole har forfatter Jo Nesbø skapt et helt nytt krimromanunivers, som egentlig skulle skjule at det var han som sto bak. Første bok kommer på en rekke språk neste år. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges mestselgende krimforfatter, Jo Nesbø, er svanger med et helt nytt litterært univers.

Nesbø har to splitter nye romaner på vei som utgir seg for å være skrevet på 70-tallet av en mystisk, dansk-norsk forfatter. De gis ut under titlene «Blood on Snow» og «Blood on Snow II: More Blood» i 2014 og 2015.

De nye bøkene skal være helt løsrevet fra historiene om Harry Hole, som har gjort Nesbø til et internasjonalt bestselgernavn.

- Dette begynte som en roman som inneholder karakteren Tom Johansen - en dansk-norsk forfatter som var blant de håpefulle som flytta til Los Angeles på 70-tallet og livnærte seg som forfatter av TV-serier og reklamer, sier Nesbø til Dagbladet.

- Tom Johansen skrev også kultklassikeren «Blood on Snow» og fulgte opp med «Blood on Snow II: More Blood». Etter det ble det veldig stille fra Tom Johansen, sier Nesbø.

- Mens jeg skrev dette, ble jeg nysgjerrig på disse bøkene hans. Så jeg fant ut at jeg like gjerne kunne skrive dem, sier han.

Ikke et pseudonym - Tom Johansen er som sådan ikke et pseudonym, det er en del av et fiktivt univers. Det er krimlitteraturens svar på Ziggy Stardust, sier Jo Nesbø med referanse til David Bowies klassiske alter ego fra samme tiår som Tom Johansens fiktive glansdager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer