Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Led Zeppelin-cd... og kanskje ny film

Legendariske Led Zeppelins diskografi øker. Nå er bandets BBC-opptak kommet ut på cd. Og kanskje blir det film av bandets historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Led Zeppelin tilhører de bandene som best har tålt tidas tann. Bandet baserte sin elektriske musikk på tung blues og rock.

Zeppelin ga ut en rekke klassiske album, men bare ett konsertalbum: «The Songs Remain The Same», som ledsaget filmen ved samme navn.

Men nå foreligger altså live-album nummer to: «BBC Sessions», som består av to cd-er med konsertopptak radiokanalen BBC gjorde i perioden 1969-1971. Av de 23 låtene på albumet fins bla «Dazed And Confused», «Whole Lotta Love», «Heartbreaker» - og selvsagt «Stairway To Heaven». Cd-en inneholder også to uutgitte kutt: Eddie Cochrans «Something Else» og Sleepy John Estes' «The Girl I Love».

Og hvis det går som tidligere turnémanager Richard Cole håper på, blir det film om Led Zeppelin. Han har solgt filmrettighetene til boka «Stairway to Heaven: Led Zeppelin Uncensored», som han ga ut i 1992. Manuskriptet følger bandet fra den spede begynnelse i 1968 og fram til oppløsningen som følge av at trommeslager John Bonham drakk seg i hjel i 1980.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!