Ny Lohan-låt etter 11 år

Lindsey Lohan har spilt inn sin første låt siden 2008. Den handler om «angst, press og det å ta vare på seg selv», og er oppkalt etter en av de mest misbrukte medisinene i USA.

BLID: Lindsey Lohan under MTV Europe Music Awards i 2018. Foto: NTB Scanpix
BLID: Lindsey Lohan under MTV Europe Music Awards i 2018. Foto: NTB ScanpixVis mer

For første gang siden 2008s «Bossy» gir skuespiller og artist Lindsey Lohan (33) ut musikk. Dette melder blant annet Variety.

Låta heter «Xanax», etter benzodiazepinet med samme navn. Den angstdempende medisinen har blitt et yndet tema for hip hop-artister de siste åra, og dukker blant annet opp i låter som «XanaX Damage» av Future og «Ba spis» av Kamelen.

Medikakamentet er også sterkt forbundet med misbruk og avhengighet, og ifølge drugabuse.com ble det skrevet 49 millioner resepter på den avlange tabletten i 2012.

Hintet på Instagram

Lohan hintet for første gang til den nye musikken på Instagram i slutten av mai. Et par dager seinere dukket et 30-sekunders utdrag fra låta på radioprogrammet «The Kris Fade Show».

Utdraget har seinere sirkulert på nettet, og programlederen kunne fortelle at låta handler om «angst, press og det å ta vare på seg selv».

Dette er temaer Lohan har snakket åpenhjertig om, blant annet i et omfattende intervju med The New York Times i fjor. Her fortalte hun blant annet at hun opplevde et vendepunkt da hun spilte i teaterstykket «Speed-the-Plow» i 2014.

- Bare oppmerksomheten det krever å være på scenen. Det er ikke som i en film, hvor du kan glemme en replikk. Det er live, der og da, foran alle. Og jeg elsker det. Det ga meg en ro, og forandret mye for meg.

Personlig

Lohan musikkdebuterte med albumet «Speak» i 2004, og fulgte opp med «A Little More personal (Raw)» i året etter.

Ifølge Vice er det heller ikke første gang Lohan trekker på egne erfaringer i musikken. Låta «Rumors», fra debutalbumet, handlet om erfaringene hennes med paparazzi-fotografer og følelsen av å bli holdt øye med hvor enn hun gikk.

I «Confessions of a Broken Heart» synger hun om opplevelsen av å ha blitt forlatt og utnyttet av faren, mens «Bossy» var et dypdykk i hennes egne karakterdefekter - blant annet at hun kan være sjefete.

REHAB: Da Lindsay Lohan gjestet David Lettermans talkshow ble det mye fokus på hennes rehab-opphold. Men det virket ikke skuespilleren veldig interessert i å snakke om. Video: Reuters / Worldwide Pants. Vis mer

Som skuespiller er Lohan kjent fra filmer som «Foreldrefellen», «Mean Girls» og ikke minst«Freaky Friday», hvor hun også bidro til soundtracket. Seinere har hun spilt i en rekke filmer, seinest i «Among The Shadows» fra i år.

Hun har også medvirket til flere realityserier, seinest MTV-serien «Lindsey Lohan's Beach Club», som ble tatt av luften etter én sesong.

For tiden er Lohan programleder i sangkonkurransen «The Masked Singer Australia».

Arrestert for kokain

Lohans karriere har vært preget av en rekke skandaler. CNN skrev i 2013 at hun for alvor havna på skråplanet i 2007.

Det året ble hun dømt for fyllekjøring to ganger, én gang for besittelse av kokain, og var innlagt til avrusning og rusbehandling tre ganger.

- Det var første gang jeg hadde tatt rusmidler. Jeg var på byen med noen folk jeg ikke burde vært med, tok kokain, og satte meg i bilen. Det var dumt, sa Lohan på TV-programmet «Pierce Morgan Live».

Der hevdet hun også at hennes første innleggelse ikke skyldtes rusmidler, men påkjenninger knyttet til rollen hennes i skrekkfilmen «I Know Who Killed Me». Lohan forteller at arbeidet ga henne mareritt, og at innspillingen var «traumatiserende».

- Derfor bodde jeg på en institusjon, så jeg kunne få meg litt søvn og snakke med noen.

Hun fortalte også at det ble organisert Anonyme Alkoholikere-møter på settet under innspillingen.

Det er foreløpig uklart når «Xanax» vil bli tilgjengelig i sin helhet.