Ny måling: Folket slakter DAB-overgang

Et overveldende flertall av folket er sterkt imot slukkingen av FM-nettet og overgangen til DAB-radio.

DAB TIL FOLKET: Neste år stenger de nasjonale radiokanalene og de kommersielle kanalene i storbyene sine FM-sendinger. Men folket sier nei til DAB-radio. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
DAB TIL FOLKET: Neste år stenger de nasjonale radiokanalene og de kommersielle kanalene i storbyene sine FM-sendinger. Men folket sier nei til DAB-radio. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2017 er året hvor de nasjonale radiokanalene og de kommersielle kanalene i storbyene slukker sine FM-sendinger.

I en undersøkelse utført av Ipsos for Dagbladet kommer det fram at et overveldende flertall av folket er sterkt imot slukkingen av FM-nettet og overgangen til DAB-radio.

Det var et bredt Storting som gikk inn for radioskiftet, og bare Fremskrittspartiet (Frp) stilte seg utenfor avgjørelsen.

Spørsmålet som ble stilt er følgende:

«Det er vedtatt at FM-nettet skal slukkes 1. januar 2017. Etter den tid må man ha DAB-radio for å lytte til radio. Er du for at FM slukkes og radiosignalene flyttes fra FM til DAB, eller er du imot dette?»

Resultatet fra undersøkelsen viser at 65 prosent er imot, 16 prosent for og 19 prosent sier vet ikke.

- Ikke overraskende

Siden vedtaket ble gjort i Stortinget, har debatten rast. Blant dem som har vært skeptiske til prosessen, er Norsk Lokalradioforbund.

- At undersøkelsen viser at nordmenn ikke helhjertet omfavner DAB-teknologien, kommer ikke som noen overraskelse. Til tross for massive kampanjer fra de nasjonale aktørene, har verken tekniske eller innholdsmessige argumenter klart å overbevise det brede lag av radiolyttere om at DAB er noe de trenger, sier Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer