Ny mandagsbølle

Espen Thoresen går til TVNorge. NRK-rabulisten skal fronte en ny runde med «Mandagsklubben». Med seg får han sannsynligvis macho-tungvekteren Tor Milde.

SISSEL FANTOFT

TVNorge akter ikke å gi slipp på rølpesuksessen «Mandagsklubben», selv om det forrige stjernelaget med Thomas Giertsen, Silje Stang, Nils Ole Oftebro og Espen Eckbo ikke lenger er aktuelle i sine gamle roller.

Suksesshowet kan være på lufta igjen allerede fra 24. januar. TVNorge-ledelsen og de aktuelle programlederkandidatene holder fortsatt kortene tett til brystet, men Dagbladet får fra sikre kilder bekreftet at Espen Thoresen nå er i boks, mens Tor Milde er en het kandidat.

Hemmelig

- Jeg har min siste arbeidsdag i NRK i dag, så dette vil jeg ikke si noe som helst om, var alt Espen Thoresen selv meddelte Dagbladet i går.

TVNorge-ledelsen har tidligere bekreftet at de nye klubbmedlemmene skal offentliggjøres tirsdag neste uke.

Thoresen og Milde skal ha med seg to andre i det faste programlederpanelet, blant annet en ny kvinne som skal overta Silje Stangs myndige rolle. TVNorge leter også etter en ny klovn i Espen Eckbo-klassen.

Testet mange

Produsentene av «Mandagsklubben» har testet flere profilerte navn for å finne arvtakerne til Giertsen & kompani.

- Jeg kan bekrefte at jeg har gjort en «Mandagsklubben»-pilot, men jeg vet ikke om jeg er plukket ut som programleder. I så tilfelle vet dere mer enn meg, flirer Tor Milde overfor Dagbladet.

Gutteromshumor

Espen Thoresen har gjort komi-kometkarriere i NRK, først med det grensesprengende radioshowet «XL» og senere med «XLTV» og «TVTV». Tor Milde er mindre kjent, men er macho-rølpete og rånete nok til å overta Nils Ole Oftebros stol. Milde var i høst med på å gi ut den omstridte guttehumor-boka «Slik er menn!». Han har bakgrunn som musikk-journalist i Beat, og har vært redaktør av ungdomsbladet Topp. Tv-erfaring har han fra den skandinaviske pop- og rockkonkurransen «Pick Up» på NRK.

RØLPER ETTER GIERTSEN: Espen Thoresen tar over etter Thomas Giertsen når «Mandagsklubben» starter opp igjen i januar.