Ny mann for Kaia

Kaia Huuse (24) er for tida mest opptatt av prinser, sjalusi og ekskoner, men er fremdeles kjæreste med Jan Eggum.

- Jeg er liten og sårbar, men motgangen etter den forrige plata har gitt meg trass til å fortsette. Sorry, meg blir dere ikke kvitt.

I går tok Kaia Huuse med seg låtmaterialet til plata «Egentlig kunstner» i studio. Ett år etter debutplata, med påfølgende kritikk og debatt om Jan Eggums produsentfingrer med i spillet, prøver hun igjen. Denne gangen med en annen musikalsk erfaren mann, Lars Martin Myhre, som produsent. Jan Eggum har sittet på sidelinja og har knapt fått myse på tekstene.

Irritert

- Mange av tekstene er inspirert av Jan, og da blir det helt feil at han skal bedømme dem. Det er som å lære å spille gitar av kjæresten sin, eller ha moren sin som lærer. Sånt blir man bare irritert av. Men dersom vi skulle trenge en gitarist under innspillingen, kan vi ikke droppe Jan fordi han er kjæresten min. Han kan jo spille under pseudonymet Egg Janum, ler Kaia.

- Jan er faktisk veldig nervøs og litt redd på mine vegne. Nå skal jeg være min egen sjef, og det er også veldig uvant for meg. Det er trygt å ha Jan her, men nå er det meste nytt og skummelt. Jeg har sovet veldig dårlig i natt.

Såret

Kaia Huuse innrømmer at debatten og kritikken fra i fjor var sårende.

- Men egentlig synes jeg det var mest pussig. Der sto jeg, som bare hadde fått små artikler i Ringsaker Blad, og var midtpunktet i mediedebatter - uten egentlig å delta selv. Jeg skjønte på forhånd at jeg ikke skulle få det lettere fordi jeg hadde en anerkjent musiker som produsent. Men at man skulle overfokusere på dette, hadde jeg ikke trodd. Jeg fikk ikke dritt for plata, men dritt for å være kjæreste med en kjendis, mener hun.

Nå har hun lagt det musikalske stoffet sitt i hendene til Odd Børretzen-kompanjong Myhre.
- Kaia er en moden kvinne, både musikalsk og tekstmessig. Det virker som om mange forutsetter at unge kvinner ikke har fått egne meninger, og så mistenker man at låtene er skrevet med påholden penn. Det er veldig kvinnefiendtlig, mener Myhre.

Håpefull

«Egentlig kunstner», med tekster om blant annet ekskoner, sjalusi og søndagsfølelser, blir lansert 24. februar, og Kaia Huuse skal bruke bare ti dager på innspillingen. Med noen dager til grunnkompet regner hun med å spille inn tre låter hver dag.

- Den korte tida i studio gjør at vi tar beslutningene der og da. Man har laget fantastiske plater på kortere tid enn dette, mener Huuse og Myhre.
Og med platelansering kommer selvfølgelig kritikerne på banen.

GULP:Kaia Huuse lar seg ikke knekke av medieoppstyret og de dårlige kritikkene fra i fjor. Nå satser hun på nytt med Lars Martin Myhre.