Ny «Migrapolis»-høst

Det flerkulturelle magasinet «Migrapolis» er i gang igjen på torsdager - hele to ganger. Først klokka 20 på NRK2, med reprise ved midnatt på NRK1. I tillegg blir det som vanlig reprise på NRK1 på lørdager.

Carolina Maira Johansen er fremdeles dronningen av NRKs multietniske magasin «Migrapolis», men i høst får hun programlederhjelp av Noman Mubashir, som mange vil kjenne igjen som nyhetsoppleser på NRK Østlandssendingen.

Hiv-problemer

«Migrapolis» setter denne uka søkelyset på Hiv-problematikken i mange minoritetsmiljøer. Hiv-positive Adam Powell tror mange ikke tør stå fram av frykt for fordømmelse og utstøtelse av sitt eget miljø. Pluss - landsorganisasjonen mot hiv og aids - fikk i år bare 3000 kroner i statsstøtte til holdningsskapende arbeid i minoritetsmiljøer. Hva kan Helsetilsynet gjøre for å bedre forholdene for hiv-positive innvandrere?

Fengslende utstilling

Internasjonalt Kultursenter og Museum, IKM, flytter denne uka inn i det gamle varetektsfengslet på Tøyen i Oslo. De har innflyttingsfest med utstillingen «Global kunst i Norge». I «Migrapolis» kan du se smakebiter av kunst laget av utenlandske kunstnere bosatt i Norge.

Vi får også se nærmere tusen vietnamesiske buddhister feire åpningen av Nord-Europas størst buddhist-tempel i Lørenskog.