Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny «Millennium»-bok er skrevet ferdig

Lisbeth Salander tilbake i august.

MER «MILLENNIUM»: David Lagercrantz er ferdig med oppfølgeren til Stieg Larssons historie om Michael Blomquist og Lisbeth Salander. Her under lanseringen av  biografien om Zlatan. Den nye «Millennium»-boka kommer nøyaktig ut ti år etter den første. Foto: Stella Pictures
MER «MILLENNIUM»: David Lagercrantz er ferdig med oppfølgeren til Stieg Larssons historie om Michael Blomquist og Lisbeth Salander. Her under lanseringen av biografien om Zlatan. Den nye «Millennium»-boka kommer nøyaktig ut ti år etter den første. Foto: Stella Pictures Vis mer

Oppfølgeren til Stieg Larssons ekstremt populære «Millennium»-serie er klar og heter på svensk:

«Det som inte dödar oss».

Den er skrevet av den svenske David Lagercrantz - den samme forfatteren som skrev boka «Jag är Zlatan Ibrahimovic».

Ut i hele verden Den nye krimboka er på mer enn 500 sider og blir gitt ut 27 august. Den slippes samtidig i hele Skandinavia, England, Holland, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Polen, Canada og USA.

- Vi har foreløpig skrevet kontrakt med 35 av de 45 landene som ga ut Millennium-bøkene til Stieg Larsson, sier Linda Altrov Berg i Norstedts Agency til svenske DN.

Utgivelsen, som er en frittstående forsettelse av avdøde Stieg Larssons tre bøker om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, er tidligere blitt kritisert av Stieg Larssons samboer, Eva Gabrielsson.

Larssons manus er gjemt Stieg Larsson skrev på en fjerde bok før han døde av hjerteinfarkt i 2004, ifølge Gabrielsson. Hun skal selv ha gjemt unna manuset til denne boka. Lagercrantz' bok er ingen fortsettelse på Larssons utkast.

Lagercrantz har selv jobbet som journalist og mener at han har gode forutsetninger når han skal gyve løs på prosjektet.

Dette har han tidligere sagt til Dagbladet:

- Dette ligger nært opp mot hva jeg gjør i mitt forfatterskap. Jeg går inn i andres verdener. Sist var det Zlatan. Nå er det Larssons verden. Og det er en verden som passer meg. Jeg har selv jobbet som journalist på lik linje med Blomquist, og jeg har skrevet om rare genier som Salander tidligere.

- Det store Larsson gjorde var å skape karakterer. Disse karakterene håper jeg å forvalte videre. Jeg ser ingen problemer ved å gjøre det, sier Lagercrantz.

NY FILM? Noomi Rapace og Michael Nyqvist spiller i filmatiseringen av bøknene - men om det blir film av det fjerde «Millennium»-boka er ikke kjent. Foto: Fredrik Persson / NTB Scanpix
NY FILM? Noomi Rapace og Michael Nyqvist spiller i filmatiseringen av bøknene - men om det blir film av det fjerde «Millennium»-boka er ikke kjent. Foto: Fredrik Persson / NTB Scanpix Vis mer