Ny Monaco-baby

BERLIN (Dagbladet): Prinsesse Caroline av Monaco ble i kveld mamma til en liten jente. Den nyankomne prinsessen skal hete Alexandra - og det blir av Hannover.

Den 42 år gamle, nybakte moren var på ferie i Ovbrøsterreich sammen med egne barn og ektemakens, da veene satte inn i går kveld. Caroline ble kjørt til sykehus i byen Vöcklabruck, 70 kilometer sør for Salzburg. Hun ankom i et følge av sju biler og 10 livvakter, som straks omringet hele området for å hindre påtrengende pressefolk å komme i nærheten. Samtidig ble de ansatte pålagt strengt forbud mot å ytre seg om den prominente pasienten.

Selve fødselen skjedde uten problemer. Både mor og barn skal ha det bra.

Caroline av Monaco ble gift med prins Ernst-August av Hannover i januar i år. Den styrtrike tyskeren er kjent som hemningsløs voldsmann. Han har sist bemerket seg i offentligheten ved å kreve tilbake familiens eiendommer i det tidligere DDR. I prosessen har han febrilsk forsøkt å holde hemmelig at hans bestefar var en begeistret nazist og medløper under det Tredje Riket.

Det nye barnet vil få den høyeste rang i lilleputtstaten Monaco. Med tette familiebånd til den britiske kongefamilien, rager hun også over fyrst Rainier.

Prinsesse Caroline har tre barn fra tidligere ekteskap, mens Ernst-August har to.

NYBAKTE FORELDRE: Prinsesse Caroline av Monaco har født en datter.