Ny morgenfugl

TV2s morgenfjernsyn sliter hardt på medarbeiderne. Nå er det nybakt trebarnsmamma Cathrine Gehrkens (35) tur å stå opp i tre- firetida på morgenen - for å avløse Eli Strand.

Gehrken blir fast morgenvert i TV2s «God morgen, Norge» hver tredje uke. Programleder Eli Strand har bedt om avløsning fra det tette og tøffe morgenprogrammet og skal derfor inn i ny turnus med jobbing to uker og fri den tredje.

Tidligere har Hedda Kise måttet melde pass etter at helsa sa stopp for jobbingen med Norges mest populære morgen-TV. Programlederjobben er et råkjør mot kroppen, og programlederne må på beina ved tre- firetida hver eneste morgen, fem dager i uka.

Også for nyhetsoppleser Vår Staude, som for tida har mammapermisjon, ble morgenjobben for tøff. TV2 forsøkte å løse floken ved å tilby henne seng på Kåre Valebrokks kontor. Men Vår Staude måtte til slutt kaste inn håndkleet og tar isteden fatt på oppgaven med kanalens nye økonominyheter på kveldstid.

Cathrine Gehrken er fortsatt i mammapermisjon etter at hun og Arne Hjeltnes fikk sitt tredje barn i september i fjor. Men nå er hun klar for nye TV-oppgaver, kombinert med mammajobben.

TIDLIG OPP: Cathrine Gehrken begynner i «God morgen, Norge» om et par uker, men kombinerer oppdraget med mammarollen hjemme.