Ny Nintendo DS på vei?

Med kamera og musikkavspilling.

(Dagbladet.no): Det har lenge svirret rykter om at Nintendo planlegger en ny versjon av sin populære håndholdte spillmaskin Nintendo DS.

Selskapet selv har hittil uttalt at det ikke foreligger slike planer, men i dag avslører Nikkei Net (registrering kreves, gjengitt på NeoGAF) at joda, en ny Nintendo DS skal være på vei.

Den nye maskinen er imidlertid ikke et helt generasjonsløft i forhold til den eksisterende Nintendo DSen, men snarere en versjon med mer tilleggsutstyr. Ifølge Nikkei har den blant annet større skjerm, innebygget kamera, mulighet for musikkavspilling, og bedre støtte for trådløse nett.

Det innebydge kameraet vil gjøre det mulig å ta bilder som kan brukes i spill, noe som åpner for nye former for spillbarhet.

Ifølge rapporten vil den nye maskinen også ha større mulighet for å «snakke med» Wii-konsollen, også via SD-minnekort. Om dette betyr at maskinen vil ha en innebygget minnekortleser vites ikke, spesielt ettersom dette potensielt kan øke risikoen for uoffisiell bruk av maskinen.

Maskinen er planlagt lansert allerede i år, men først i Japan. Prisen skal heller ikke være mye høyere enn dagens, med en japansk pris på 20.000 yen (1070 kroner).

Den 2. oktober skal Nintendo ha pressekonferanser i USA og Japan, og om Nikkei har rett i sin rapport er sjansene store for at den nye Nintendo DSen vil bli vist fram da.

BLIR OPPGRADERT: En ny, oppgradert versjon av Nintendo DS skal være på vei allerede i år. Foto: NINTENDO
BLIR OPPGRADERT: En ny, oppgradert versjon av Nintendo DS skal være på vei allerede i år. Foto: NINTENDO Vis mer
Ny Nintendo DS på vei?