Ny Nintendo DS til Norge i april

Med kamera og mer til.

(Dagbladet.no): Nintendo har med sin Nintendo DSi pusset opp sin håndholdte spillmaskin Nintendo DS for andre gang. Maskinen kom ut i Japan før jul i fjor, og har allerede rukket å selge en hel del der borte.

Nå er turen kommet til Norge. I en pressemelding forteller den norske Nintendo-importøren Bergsala at Nintendo DSi vil være å finne i norske butikkhyller den 3. april i år - i fargene sort og hvit.

Det som skiller Nintendo DSi fra den forrige versjonen DS, er blant annet at maskinen nå har to innebygde kameraer, integrert bilderedigering, musikkspiller og webleser.

I tillegg introduseres støtte for nedlasting av spill - som igjen kan lagres i det innebygde minnet eller på et vanlig SD-minnekort.

Maskinen er 12 prosent tynnere enn forgjengeren, og byr på større skjermer som også er langt lysere enn før. Den kan spille nesten alle Nintendo DS-spill, men siden noen titler krever ekstrautstyr som plasseres GameBoy Advance-inngangen - som er fjernet i DSi - kan ikke disse spilles.

Nintendo DSi-eksklusive spill vil forøvrig være regionsperret. Det vil si at en europeisk konsoll ikke vil kunne spille Nintendo DSi-spill som er kjøpt i USA eller Japan.

Hva maskinen vil koste i Norge oppgis ikke.

FOTOFIKLING: Med den nye maskinen kan du tulle rundt med bildene etter å ha tatt dem.
FOTOFIKLING: Med den nye maskinen kan du tulle rundt med bildene etter å ha tatt dem. Vis mer