Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Nintendo-maskin får «kjempeskjermer»

Nintendo bekrefter lansering i år.

STØRRE SKJERMER: Med den økte skjermstørrelsen får Nintendo DSi LL større skjermer enn PSP Go.
STØRRE SKJERMER: Med den økte skjermstørrelsen får Nintendo DSi LL større skjermer enn PSP Go. Vis mer

|||For et par dager siden kom ryktene om en ny utgave av DS, og Nintendo har nå bekreftet disse ved å offentliggjøre den nye maskinvaren på firmaets japanske nettsider.

Det dreier seg om en oppgradert utgave av DSi, og den har fått navnet DSi LL.

Ifølge Eurogamers oversettelse stemte ryktene om større skjermer, som er den viktigste forskjellen på den gamle og nye modellen. De nye skjermene er på 4,2 tommer, mens de nåværende er på 3,25.

Maskinen er 16,1 cm bred, og 9,1 cm høy i sammenpakket tilstand. De vi har nå er 13,7 cm brede og 7,4 høye.

Bortsett fra størrelseendringen ser det ikke ut til å være noen store endringer ved maskinvaren. I Japan lanseres den i tre forskjellige farger (brun, rød, og hvit), og med en ordbok og et hjernetrimspill allerede installert.

Dette kan passe bra for maskinens målgruppe, som skal være eldre brukere som kanskje har problemer med små skjermer.

I tillegg selges den med to forskjellige penner, den tradisjonelle DS-pennen og en feitere utgave som minner om en kulepenn.

Slippdatoen i Japan er 21. november. Prisen blir på 20.000 yen, som er omtrent 1200 norske kroner med dagens valutakurs. Hva pris og slippdato blir utenfor Japan er foreløpig et mysterium.

Bergsala AS, Nintendos distributør i Norge, bekrefter til Spillmagasinet.no at konsollen kommer til Norge i løpet av første kvartal 2010. Den vil da hete Nintendo DSi XL, og koste litt mer enn dagens DSi som går for rundt 1800 kroner.

Denne artikkelen er levert av Gamer.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media