Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk roadmovie

Synnøve stikker av fra kjæresten og reiser hjem til mor - som er litt for glad i flaska. Se traileren fra festivalaktuelle «Permafrost».

I all stillhet har den norske regissøren John Sullivan, som vant Amanda for sin dokumentarfilm «Home of the brave, land of the free», laget sin første spillefilm - en ny, norsk roadmovie.

Filmen har premiere under årets filmfestival i Tromsø (TIFF), som i går ble offisielt åpnet av kulturminister Torhild Widvey, og første visning på fredag er allerede utsolgt.

Rømmer hjem Filmen, som er spilt inn i på Filmcamp i Troms, handler om Synnøve som stikker av fra en destruktiv tilværelse i Oslo, og hjem til mor på den nordnorske landsbygda.

På vei nordover treffer hun, bokstavelig talt, en fyr som blir med henne hjem. Her må Synnøve ta et oppgjør med sitt eget liv - hvis hun tør.
Synnøve spilles av filmdebutant Hege Aga Edelsteen, og mannen, Martin J. Edelsteen har produsert filmen, som er laget uten filmstøtte. I filmen spiller også Benjamin Helstad, kjent fra «Kongen av Bastøy», og australske Nicholas Hope, kjent fra den kritikerroste filmen «Bad Boy Bubby».

Topp ti Flere visninger er allerede utsolgt under årets Tromsø-festival, og i går ettermiddag var det solgt 37556 billetter. Foreløpig topper disse ti filmene salget:

1. The Lunchbox

2. Meg Eier Ingen/Nobody Owns Me
(Åpningsfilm med Mikael Persbrandt i hovedrollen som alkoholisert pappa)

3. Om hester og menn/Of Horses and Men


4. 12 Years A Slave
(Føpremiere på en av fjorårets store amerikanske suksess-filmer)

5. Permafrost


6. Nebraska


7. Ida


8. August Fools


9. Living Is Easy With Eyes Closed


10. Som far, så sønn/Like Father, Like Son 

I kveld har en anenn norsk film, nemlig Hisham Zamans egenfinansierte «Brev til Kongen» premiere på TIFF. Denne uka kan du lese noen av brevene i Dagbladet.

«Permafrost» får norsk kinopremiere den 14. mars.

PÅ VEI HJEM: Synnøve, spilt av Hege Aga Edelsteen, setter seg i bilen og rømmer fra tilværelsen i Oslo og hjem til mor i Troms.
PÅ VEI HJEM: Synnøve, spilt av Hege Aga Edelsteen, setter seg i bilen og rømmer fra tilværelsen i Oslo og hjem til mor i Troms. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media