Anmeldelse: «Velkommen til Utmark» på HBO Nordic

Ny norsk serie imponerer

Advarsel: Denne tv-serien kan få deg til å le høyt av de mest hårreisende ting.

VELKOMMEN TIL UTMARK: Drøy og morsom norsk HBO-serie om de særegne menneskene fra det fiktive småstedet Utmark. Trailer: HBO NORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med den norske dramaserien «Velkommen til Utmark» beviser HBO Nordic nok en gang at de er i en klasse for seg blant strømmetjenestene. Dette er en serie som er usedvanlig vanskelig å lage en kjapp «heis-pitsj» av, og slik sett ville den nok falt utenom alle de algoritmestyrte båsene til Netflix, for eksempel.

Men takk og lov for at «Velkommen til Utmark» ble laget, for jeg har sjelden kost meg så mye med å se på så hårreisende ting.

Familievold, omsorgssvikt, trafficking, alkoholisme, spillavhengighet, grov korrupsjon, død og diskriminering: Alt kommer til overflaten i denne snedige og drøyt morsomme historien, fra et utkantsted som gud har forlatt for lenge siden (praktisk talt, skal det vise seg).

Santelmann som sauebonde

Vi er et sted på Finnmarksvidda, ikke langt fra grensa til Finland. Her regjerer den hardbarkede reindriftssamen Bilzi (Stig Henrik Hoff i en av sine beste roller), sammen med sin kuede halvbror Heige (Marius Lien). Bilzi har en mannevond bikkje som jager sauene til den tafatte naboen Finn, spilt av Tobias Santelmann (og glem både «Exit» og seriemorderkrim, for slik har du VIRKELIG aldri sett ham før!).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer