Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk storfilm

Filmregissøren Hans Petter Moland vil lage en ny, norsk storfilm. Han vil filme «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Petter Moland har norgespremiere på sin nye film, den kritikerroste «Aberdeen», fredag. Den sterke road-movien med Stellan Skarsgård, Lena Headey og Ian Hart har tatt det meste av hans tid de siste årene. Men likevel har han rukket å planlegge flere filmer.

- Jeg arbeider med filmatiseringen av Jan Wieses roman «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede». Det er en fantastisk bok, et stort verk uten noen lineær fortelling. Jeg har bestemt meg for at dersom jeg på noe tidspunkt ikke klarer å yte boken rettferdighet, så skal jeg begrave hele prosjektet, sier Hans Petter Moland til NTB.

Wiese var i femten år administrerende direktør i J.W. Cappelens Forlag A/S, og denne boken var hans debut som romanforfatter. Romanen fikk strålende kritikker og er solgt til en rekke land.

Den tidligere direktøren i Norsk Film, Espen Høilund Carlsen, har skrevet manus.

(NTB)

PLANLEGGER: Allerede før norgespremieren på «Aberdeen», planlegger regissøren en ny norsk storfilm.