Ny norsk supergruppe

Move over, sentralbanksjef Gjedrem: The National Bank med Martin og Lars Horntveth i spissen skal rocke rentenivået i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har plukket fra øverste hylle. Men vi har aldri tenkt på det som ei supergruppe. Dette er for det meste folk vi har spilt regelmessig med i ti år, sier Martin Horntveth fra Jaga Jazzist til Dagbladet.

- Et band funker ikke hvis fem mann står og dribler på scenen. Real Madrid er jo full av stjerner, men de spiller sammen , konstaterer keyboardist og tidligere Jaga-medlem Morten Qvenild.

Samarbeidstrend

Supergruppene er kanskje en følge av framgangene i norsk musikk både kvalitets- og salgsmessig. Mens Black Diamond Brigade - Knut «Euroboy» Schreiner, Sigurd «Satyr» Wongraven, Torgny Amdam fra Amulet, Tarjei Strøm fra Ralph Myerz og Faith No More-bassisten Billy Gould - fikk en stor hit med Kiss-coveren «Black Diamond» tidligere i år, er det nå duket for et nytt CV-tungt samarbeidsprosjekt.

Eller nytt og nytt: The National Bank har vært i aksjon tidligere - uten navn. Martin og Lars Horntveth skrev et bestillingsverk for Festspillene i Vestfold i fjor sommer, som resulterte i to konserter med besetningen som heretter går under navnet The National Bank: Horntveth-brødrene på trommer og gitar, Thomas Dybdahl på vokal, BigBangs Nicolai Eilertsen på bass og Morten Qvenild på keyboards.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer