Ny NRK-lisens: Går inn for en avgift per person uavhengig av om du har TV eller ikke

- Vi tror det er best å knytte dette opp mot personer, sier Svein Harberg (H). 

AVGIFT: Familie- og Kulturkomiteen la fram NRK-meldingen tirsdag, hvor de går inn for at den nye NRK-lisensen skal betales av alle over en viss alder, og som har inntekt. FOTO: NTB Scanpix
AVGIFT: Familie- og Kulturkomiteen la fram NRK-meldingen tirsdag, hvor de går inn for at den nye NRK-lisensen skal betales av alle over en viss alder, og som har inntekt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Flertallet har kommet fram til at en foretrukket modell er at alle over en viss alder og som har inntekt, skal være med på dette NRK-bidraget, sier Svein Harberg (H), leder av Familie- og Kulturkomitteen på Stortinget, til Dagbladet.

I dag la Familie- og Kulturkomiteen fram NRK-meldingen, som tar for seg hvordan NRK skal finansieres i framtida. Forslaget flertallet har gått inn for innebærer at man skal betale for NRK uavhengig av om man har TV eller ikke, skriver NRK.

Til Dagbladet sier Harberg at siden mange ser på NRK på mobilen sin, eller på PC-en, er det gammeldags å knytte den nye finansieringen av NRK opp mot TV.

Komiteen, som består av politikere fra Høyre, Frp, Arbeiderpartiet og Krf, har hatt samtaler om ny lisensmodell med alle partiene på Stortinget. Alle partier unntatt Arbeiderpartiet og Senterpartiet stiller seg bak forslaget.

Fem punkter

Familie- og Kulturkomiteen har også kommet fram til at en fremtidig modell må oppfylle fem krav. Den må sikre NRKs legitimitet og uavhengighet, i tillegg til forutsigbarhet for tilskuddsnivå, ivareta en sosial profil i større grad enn i dag, og sikre at NRK har full momsreduksjon som insentiv for å kjøpe tjenester og produksjoner eksternt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer