Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny NRK-serie

1. oktober går startskuddet for første episode av NRK 1s nye storsatsing «Soria Moria», med Ivar Nørve, Henrik Mestad og Anne Ryg i hovedrollene. Serien skal gå fram til jul neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå har vi jobbet med serien over et år, og gleder oss til å sende den, sier prosjektleder Bitte Monn Iversen til Dagbladet.

«Soria Moria» er årets største nyhet fra NRK Drama, og skal sendes hver søndag fra og med første oktober. Hver episode er på 45 minutter.

- Vi lager 36 episoder, sier Bitte Monn Iversen, men utelukker ikke at det kan bli flere dersom serien blir en suksess.

Handlingen i «Soria Moria» utspiller seg i og rundt kråkeslottet Villa Fridheim i Noresund. Ivar Nørve spiller den gamle pensjonateieren Håvard, som motvillig må se politimannen Magnus (spilt av Henrik Mestad) komme fra byen og overta stedet. Der møter han og forelsker seg i Ida, spilt av Anne Ryg.

- Dette er drømmerollen for en frilansskuespiller, sier Anne Ryg.

Både hun og Henrik Mestad er i disse dager kinoaktuelle i «De sju dødssyndene». Med seg i «Soria Moria» har Anne Ryg Per Christian Ellefsen, som spiller hennes tilbakestående storebror Trosten.

«Soria Moria» er en serie som gir skuespillerne utfordringer. Det er en familieserie, med avsluttende episoder hver gang, sier Bitte Monn Iversen.

SERIESTART: Anne Ryg ved årene. Med seg har hun Tuva Norum og Erik Nøst Odland.