Ny NRK-sitcom fra «Nytt på nytt»-gjengen

Denne gang er Almaas, Skåber og Nærum byttet ut med vikinger.

VIKINGHUMOR: «Nytt på nytt»-forfatterne Jørgen Mehren (til venstre), Elisabeth Botterli, Peder Udnæs og Askild Hagen skriver på en ny familiesitcom som er lagt til vikingtida. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
VIKINGHUMOR: «Nytt på nytt»-forfatterne Jørgen Mehren (til venstre), Elisabeth Botterli, Peder Udnæs og Askild Hagen skriver på en ny familiesitcom som er lagt til vikingtida. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette har vi drømt om å gjøre i ti år, så vi er veldig happy for at det endelig skjer, sier Elisabeth Botterli (40).

Hun har siden 1999 skrevet for det NRK selv omtaler som «gullrekkas vinner hver fredag», «Nytt på nytt», som fredag hadde hele 1 192 000 seere.

Sammen med ytterligere tre av forfatterne bak det populære satireprogrammet, Askild Hagen (47), Peder Udnæs (40) og Jørgen Mehren (40), skal hun skrive en ny familiesitcom for NRK.

- Det blir en norskprodusert sitcom, med norske skuespillere og med flere gjenkjennelige elementer for seerne, forklarer hun.

Får BBC-hjelp Ekteparet Botterli og Udnæs har tidligere skrevet for blant annet «Borettslaget», og har sammen med «Nytt på nytt»s Knut Nærum skrevet bøkene «Madonna-gåten» (2005) og «Løsningen på Madonna-gåten» (2006), som er humoristiske parodier på «Da Vinci-koden».

De fire forfatterne bak den kommende NRK-produksjonen har valgt å legge historien til vikingtida, der familien det dreier seg om møter samme type problemer og utfordringer som i dag, knyttet til blant annet tidspress, karriere, trening og kosthold. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer