Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny nyhetskanal fra høsten

TV2 har planer om en ny 24 timers kanal.

(Dagbladet.no:) TV2 regner med å få en nyhetskanal på lufta fra høsten av. På sikt er det meningen at kanalen skal ha sendinger hele døgnet.

- Det blir ikke riktig hele døgnet fra starten av, men i hvertfall fra tidlig om morgenen til sent på kveld, sier konserndirektør Rune Inderøy i TV2 til avisen Bergens Tidene.

Ifølge Inderøy skal den nye kanalen drives fra Bergen, hvor også et nytt studio står klart i forbindelse med TV2s fotballsatsing.

Også NRK skal gå med planer om å lansere en nyhetskanal med sendinger 24 timer i døgnet. Mens NRK håper på å være i gang med den nye kanalen i løpet av neste år, har TV2 framskyndet sine planer for å komme statskanalen i forkjøpet, skriver NTB.

Hverken TV2 eller NRKs sendinger vil komme til å bli gratis for tv-seerne. TV 2 skal satse på en betalingskanal som sendes over kabel og parabol den første tiden. NRK på sin side vil være avhengig av høyere lisens for å finansiere nysatsingen.

De to nyhetskanalene skal satse på en noe ulik profil. Mens NRK skal satse på nyhetsstoff fra distriktskontorene planlegger TV 2 å fylle en større del av sendeflaten med utenriksstoff og dokumentarprogrammer.

 SATSER PÅ ULIK PROFIL: Både NRK og TV2 går med planer om en døgkontinuerlig nyhetskanal, men har valgt et noe ulikt fokus. Foto: SCANPIX
SATSER PÅ ULIK PROFIL: Både NRK og TV2 går med planer om en døgkontinuerlig nyhetskanal, men har valgt et noe ulikt fokus. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media