Ny Offspring-singel på nettet

HUNTINGTON BEACH (Dagbladet.no): Plateselskapet Sony truet med en heftig rettssak hvis The Offspring la ut sin nye plate på internett. Likevel kan du nå laste ned den nye singelen «Original Prankster» på www.offspring.com - og attpåtil vinne ni millioner kroner!

Pønkrockerne Offspring, som har 26 millioner plater på samvittigheten, er skuffet over at de ikke får lagt ut sitt nye album, «Conspiracy of One», på internett. Albumet havner på nettet en måned før den er i handelen uansett, mener gruppa, som synes det er forundelig at «plateindustrien kjører i 50 mens resten av verden går i 100».

Sony: - Det blir krig

- Sony la en haug med papirer foran oss og sa at hvis dere legger ut plata på hjemmesida vår, så møtes vi i retten, sier vokalist Dexter Holland i The Offspring, en av fjorårets store farsott på verdens hitlister, til Dagbladet.no.

Han legger til at Sony truet med at de ikke ville gi ut plata hvis den ble lagt ut på deres hjemmeside www.offspring.com. Dessuten kunne bandet bare glemme turne og alt pr-opplegg rundt plata.

- Jeg sa at vi ville stevne dem for at de ikke greier å ta vare på vårt materiale, men de svarte bare med at «det vil blir krig hvis dere gjør dette». Etter hvert kom vi fram til at vi ikke kunne legge ut plata, medgir Dexter, som er forbannet og skuffet over holdningen og behandlingen.

- Det er ordentlig frustrerende, føyer gitarist Noodles til.

- Ville ikke dere også ha tapt mye penger på å gi bort plata gratis på nettet?

- Nei, jeg tror ikke det. For det første: Det er ikke mulig å stoppe utviklingen. Denne plata, som kommer ut først den 13. november, vil trolig være på internett snart uansett.

- Vil gi noe tilbake

- Dessuten: Se på Eminem og Spears. Platene deres var på internett i mange uker før plata kom ut, og se hvor mange millioner de har solgt. Platemarkedet i USA har vokst med seks prosent så langt dette året,- til tross for Napster og internett, fortsetter Dexter, som mener at nettet er en markedsføringskanal. Han medgir at han alltid har vært fan av Napster og ideen bak.

- Hvorfor gi bort en million dollar, over ni millioner norske kroner?

- Vi har fått pengene våre fra våre fans, hvorfor ikke gi litt tilbake? Det var sånn vi tenkte, og vi synes det er litt kult ån gjør det på den måten.

FLYR HØYT: Bryan «Dexter» Holland og Kevin «Noodles» Wasserman i Offspring er klare med nytt album. Og singel på nettet - selvfølgelig.