Ny og gammel Jesus til Øya

The Jesus & Mary Chain og Devendra Banhart til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag slapp Øyafestivalen de siste artistnavnenene til årets festival, som går av stabelen 7. til 11. august. På toppen av plakaten troner nå shoegazer-legendene The Jesus & Mary Chain, som fredag 10. august skal spille sin eneste festivaljobb i Skandianavia.

- Å oppleve The Jesus & Mary Chain på Øyafestivalen vil være det musikalske høydepunktet for mange, også for oss, skriver festivalledelsen i presseskrivet som ble delt ut på pressekonferansen.

The Jesus & Mary Chain - som er frontet av brødrene Jim og William Reid - gjorde sitt comeback for første gang siden bruddet i 1999 tidligere i vår. Bandet ble kjent for et knippe kritikerroste album fra midten av 80-tallet til begynnelsen av 90-tallet, og for sine ofte voldsomme liveopptredener.

The Jesus & Mary Chain fikk også en del oppmerksomhet for sin spillejobb på festivalen Coachella tidligere i år, der de fikk selskap på scenen av Scarlett Johansson.

The Jesus & Mary Chain er ikke de eneste særingene som kommer til Middelalderparken.

I 2005 kåret Dagbladet Devendra Banharts «Cripple Crow» til årets beste album. Nå kommer også han til Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.