Ny og sensuell

Hun har passert 40 og har holdt det gående som artist i over 20 år. I fjor kåret Dagbladet henne til årets mest velkledde, nå framstår hun som sexy og mystisk.

Det er den verdensberømte norske fotografen Knut Bry (52) som har fanget inn Preus (41) på sin helt spesielle måte. Mens Preus stadig blir møtt med bilder fra den gangen hun var bustehue og norsk rocks minst forfengelige scenepersonlighet, framstår hun i dag med stil og sensualitet.

Førstkommende mandag lanseres albumet «Mosaikk - 16 biter». Her oppsummerer Preus sin ti år lange solokarriere: fra den gangen hun var sær eks-Can Can-rocker med kvasipunkersveis, til hun nå framstår som en av landets lekreste - og mest populære - artister.

Preus har gjennomgått en «bli ny»-prosess som kan få noen hver til å bli imponert.
Elegansen har Preus tatt med seg inn i sitt 42. år, men i Brys nye billedserie framstår hun også som mystisk og sexy. Sammen med stylist Linda Sande har Bry klart å få fram en dimensjon i den 188 centimeter lange artisten som tidligere ikke har vært så framtredende.

Bry skryter stort av Anne Grete Preus som samarbeidspartner.

- Jeg har jobbet mye med popartister tidligere. Men det har blitt mindre de siste årene. Jeg gikk lei av de store egoene i den bransjen. Mange mistet bakkekontakten. Blant dem, Whitney Houston, som jeg jobbet med flere ganger.

Men med Anne Grete er det veldig ålreit. Jeg fikk stort sett gjøre hva jeg ville, forteller Bry, som har hatt musikk som en av sine store lidenskaper helt siden han var ung.

Til å gjøre billedserien som også vil dominere coverheftet på Preus' nye samlealbum, fikk han hjelp av stylist Linda Sande, kjent blant annet for å ha oppdaget Norges nye supermodell Sunniva Stordal.

<B>BLI NY:</B> Hun var lenge kjent som rockens bustehue - i dag er hun velkledd, mystisk og sexy.