OPPDATERING: En ny funksjon for Pokémon Go, her synlig med en  nyankommet «Pokémon buddy» nederst til venstre, ventes om kort tid. Foto: Skjermdump / Reuters / NTB Scanpix (montasje)
OPPDATERING: En ny funksjon for Pokémon Go, her synlig med en  nyankommet «Pokémon buddy» nederst til venstre, ventes om kort tid. Foto: Skjermdump / Reuters / NTB Scanpix (montasje)Vis mer

Ny oppdatering for Pokémon GO lar deg velge din «kompis»

Ventes om kort tid.

Mobilspillet Pokémon GO har blitt enormt mye omtalt siden lanseringen i sommer.

Barn og unge, og til og med en og annen voksen partileder, har latt seg sjarmere av den nyskapende spillopplevelsen, som blander virkelighet og spillopplevelse. Men etter den voldsomme innledende populariteten har det blitt meldt at flere og flere spillere legger fra seg spillet.

GÅR VERDEN RUNDT: Videoen av Trine Skei Grande som spiller Pokémon GO spres verden over. Det var under høringen om forsvaret at situasjonen oppstod. Video: Stortinget TV Vis mer

Det er kanskje det utvikleren Niantic nå vil bøte på, når de på hjemmesidene sine forteller om en ny oppdatering som er like rundt hjørnet.

Oppdateringen inneholder en ny funksjon kalt «Buddy Pokémon», som lar spillerem velge seg en favoritt-Pokémon som fast kompanjong.

«Dette åpner for unike belønninger og opplevelser i spillet. Din buddy-Pokémon vises ved siden av treneravataren på profilskjermen, og gir nyttige bonuser som Candy når dere går sammen,» står det å lese i beskrivelsen fra Niantic.

Oppdateringen gjør det altså mer verdifullt å faktisk ta beina fatt, og lar deg samle Candy mens du går i tillegg til å klekke egg.

Utvikleren lover i samme slengen at flere nye funksjoner og oppdateringer venter i løpet av høsten.