Ny Oscar i gammel utgave

Natt til onsdag skjer det igjen. Hollywoods store stjerner glitrer i kapp i håp om å slå velpleide puselanker rundt den gjeve Oscar-statuetten. Det er som det pleier, bortsett fra en liten detalj: Oscar har fått en ansiktsløftning som ville fått Elizabeth Taylor til å snerre.

Når Academy of Motion Picture Arts and Science samles for 70. gang natt til onsdag for å dele ut amerikansk films gjeveste pris, er det ikke bare gallakjolene som er nye. To år har det tatt å gi Oscar-statuetten en ansiktsløftning. Den nye utgaven er mer lik den originale statuetten som ble delt ut første gang i 1928 - fra informert hold hevdes det at særlig kinnbena er mer markerte enn på den tidligere Oscar-utgaven.

Titanic seiler inn i ledelsen

Storfilmen Titanic ligger godt an til å sette Oscar-rekord. Titanic er nominert i 14 kategorier, og hvis juryen er like grepet av filmen som verdens ungpiker, vil den tangere tidenes Oscar-mester 'All about Eve'.

Titanic er blant annet nominert til beste film, beste kvinnelige hovedrolle og flere tekniske priser. I tillegg er 87 år gamle Gloria Stuart nominert for beste kvinnelige birolle. Hun var en stor stjerne på 30-tallet, og trakk seg egentlig tilbake for en mannsalder siden. For de som ikke husker hvem Stuart er, spilte hun den eldre utgaven av Kate Winslet.

Nominasjonene

Dette er de viktigste nominasjonene:

Beste mannlige skuespiller:

Beste kvinnelige hovedrolle:

Beste film:

Mer Oscar

Andre linker for de Oscar-interesserte:

Den originale Oscar-weben

CNN's Oscar-sider

ANSIKTSLØFTNING. 70-år gamle Oscar har fått en ansiktsløftning i beste Hollywood-stil. Dette er den gamle utgaven.