Ny Oslo-kino lokker med skinnstoler og digital film

Får folk opp av sofaen?

(Dagbladet.no): 21. november åpner Oslo Kino dørene for en ny kino, midt mellom Grünerløkka og Torshov i Oslo.

Dette er første gang det åpnes en ny kino i Oslo på over ti år, og de siste årenes teknologiske utvikling og medievaner gjenspeiles i nysatsingen.

Kinoen, som ennå ikke har fått noe navn, vil nemlig være heldigital, samt ha en egen «luksussal» med 83 bevegelige skinnseter, høy tilbakelenbar rygg og bord. I tillegg vil det vises et bredt utvalg av filmer, også på dagtid.

«Gourmetkino»

- Folk har forskjellige ønsker, og det å ha et differensiert filmtilbud er viktig i en by som Oslo. Vi driver mange kinoer i Oslo, og er vant til å ha et variert tilbud. «Gourmetkinoen» Gimle har vist seg å være best besøkt prosentmessig, og når vi åpner en ny kino bygger vi videre på det som har vist seg å være et etterspurt tilbud, sier administrerende direktør Geir Bergkastet i Oslo Kino til Dagbladet.no.

Totalt vil kinoen ha seks saler med tilsammen 932 seter. Lukussalen vil også ha en tilhørende lounge, noe som gjør det mulig for blant annet bedrifter å leie salen til en rekke formål.

Først i Norden

- Dette er den første nybygde heldigitale kinoen i Norden. Digital kino gir ikke bare en helt stabil film- og lydopplevelse gang på gang, men gir oss også en rekke muligheter til å vise annet enn film på kino, sier Bergkastet.

NY, HELDIGITAL KINO: I november åpnes dørene for kinoen som ligger i krysset Sannergata og Toftesgate i Oslo. Denne illustrasjonen viser foajéområdet. Illustrasjon: RADIUS DESIGN AS
NY, HELDIGITAL KINO: I november åpnes dørene for kinoen som ligger i krysset Sannergata og Toftesgate i Oslo. Denne illustrasjonen viser foajéområdet. Illustrasjon: RADIUS DESIGN AS Vis mer

- Vi har hatt suksess med å vise direkteoverført opera fra Metropolitan i New York på Gimle tidligere i vår, og med digital visning er dette noe vi vil bygge videre på i den nye kinoen, sier han videre.


- Kan digtal kino med topp lyd- og bildekvalitet, samt behagelige seter bidra til å dra hjemmekino-entusiastene til kinoen?

- Det viser seg jo at de som ser mye film hjemme også ser mye film på kino. De siste årene har det vært en eksplosjonsartet økning i totalkonsum av film, samtidig som kinotallene har holdt seg stabile. Men vi kan ikke ta et eneste hvileskjær ved å jukse med kvalitet, og monterer derfor det råeste av overvåkningsutstyr for lyd og bilde slik at vi kan oppdage feil med en gang - og rette dem, sier Bergkastet, og fortsetter:

- I tillegg har du jo den store opplevelsen du får ved å gå på kino, der du kan være «alene, sammen med andre». Det å ta en slags halvaften på kino, der du går ut uten å ta den helt ut, forsterkes jo i denne bydelen med sitt utvalg av kaféer og restauranter.

Sofa og benplass

Rent kos- og komfortmessig vil kinoen muligens kunne konkurrere med sofaen, skal vi tro kinosjefen:

- Vi relanserer sofaløsningene på kino, noe som har manglet i noen år i Oslo. Jeg så dette på en kino i København, og disse setene var gjerne de første som ble revet bort. I tillegg vil vi øke benplassen, noe de høye blant oss nok vil sette pris på, sier Bergkastet.

Ny Oslo-kino lokker med skinnstoler og digital film