TV 2:

Ny «Petter uteligger»

I TV 2s nye dokumentarserie «Petter uteligger - idretten skaper sjanser» følger Petter Nyquist mennesker som bruker idretten for å skape seg et bedre liv.

NY SERIE: TV 2 kommer med en ny serie av «Petter uteligger». Foto: TV 2.
NY SERIE: TV 2 kommer med en ny serie av «Petter uteligger». Foto: TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 kommer med en ny dokumentarserie av «Petter uteligger». Nå har Nyquist fulgt seks mennesker som gjennom foreningen «Idretten skaper sjanser» forsøker å finne en vei ut av rusavhengigheten, og inn i et nytt fellesskap og en bedre hverdag, ifølge en pressemelding fra TV-kanalen.

GATELAGET: Ole Magnus spiller på gatelaget i Fredrikstad. Her sammen med dokumentarist Petter Nyquist. Foto: TV 2.
GATELAGET: Ole Magnus spiller på gatelaget i Fredrikstad. Her sammen med dokumentarist Petter Nyquist. Foto: TV 2. Vis mer

- Idretten er åpen for alle. Det handler ikke om å sykle lengst eller score flest mål, men om å bli inkludert, være en del av et fellesskap og ikke minst oppleve mestringsfølelse. Det å se disse menneskene kjempe for å nå målene sine både på og utenfor idrettsarenaen, og vokse som mennesker, er sterkt og givende, sier Petter Nyquist i pressemeldingen.

Dokumentarserien «Petter uteligger - idretten skaper sjanser» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 24. januar.

Trekker fram trenerne

For ti år siden ble Norges første gatelag i fotball stiftet i Fredrikstad. Siden den gang er det dannet liknende lag fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, og fotballen har blitt en vei tilbake til et håndterbart liv for hundrevis av spillere som slet med psykiske problemer eller rus. Inspirert av gatelaget er det nå etablert lag innen sykkel, ski og riding.

Petter Nyquist ønsker også å trekke fram de engasjerte trenerne og lederne i prosjektet, som er blitt viktige støttespillere for utøverne også utenfor idrettsarenaen.

- De gir så mye av seg selv, og betyr så mye mer for utøverne utover å være trenere. Deres innsats og dedikasjon står det stor respekt av, og det er inspirerende, sier han til TV 2.

Seks år

Det er seks år siden Petter Nyquist levde som uteligger i Oslo.

Konseptet «Petter Uteligger» gikk ut på at han forlot familien til fordel for 52 dager på gata i Oslo - bare med et håndholdt kamera og klærne han hadde på seg.

OMTENKSOMHET: Petter Nyquist, bedre kjent under navnet «Petter Uteligger» kommer med en klar oppfordring i coronakrisen. Video: Petter Nyquist Vis mer

Resultatet ble en umiddelbar suksess, og sørget for Gullruten-priser, nye sesonger og spin-off-serier. I tillegg forandret det livene til mange av dem i Oslos gatebilde som Nyquist fikk komme tett på.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer