Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny «Pirates»-film i fare

Johnny Depp sliter med motivasjonen.

INGEN NY FILM?: Johnny Depp har vært med å gi Disney millioner i kassa som kaptein Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Nå er filmseriens framtid i fare. FOTO: SCANPIX/AP
INGEN NY FILM?: Johnny Depp har vært med å gi Disney millioner i kassa som kaptein Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Nå er filmseriens framtid i fare. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fredag innkalte den populære Disney-sjefen Dick Cook sine ansatte til kontoret, for å fortelle dem at han kom til å forlate Disney etter 39 år i konsernet.

De ansatte ble sjokkert, og selv om Cook påstod at han sluttet frivillig regnet mange av dem med at han i realiteten hadde fått sparken av toppsjef Bob Iger. Iger og Cook hadde hatt en langvarig maktkamp om hvordan Disney skulle drives videre.

Én av dem som liker nyheten om Cooks avgang særdeles dårlig, er hans personlige venn Johnny Depp.

- Han er verdens snilleste mann, og en ekte gentleman. Hele Hollywood er i sjokk over dette, sier Depp til Los Angeles Times.

Trenger yngre publikum
Cook stod medansvarlig for flere av Disneys største suksesser de siste tiårene - som «The Lion King», «Pirates of the Caribbean» og «Toy Story». Han er kompis med Steven Spielberg, Pixars John Lasseter, produsent Jerry Bruckheimer og regissør Tim Burton.

Men kilder sier til Los Angeles Times at Iger - som tok over toppjobben etter Michael Eisner i 2005 - ikke trodde den noe aldrende Cook var mannen til å lede Disney inn i framtida. Disney er i ferd med å miste sitt grep over det unge publikummet, og særlig unge menn.

Det var blant annet derfor Disney nylig kjøpte Marvel Entertainment.

GODE VENNER: Johnny Depp og Richard Cook avbildet sammen i  2006. Også Depps kommende film «Alice i eventyrland» gis ut av Disney. FOTO: REUTERS/Fred Prouser
GODE VENNER: Johnny Depp og Richard Cook avbildet sammen i 2006. Også Depps kommende film «Alice i eventyrland» gis ut av Disney. FOTO: REUTERS/Fred Prouser Vis mer

Dessuten har Disney gått på en del finansielle smeller de siste årene - blant annet med flopper som «G-Force» og «Bedtime Stories». Ingen nye filmserier har kunnet måle seg med «Pirates of the Caribbean», som nå går mot slutten.

Ville skjerme kino
Cook var kort sagt av den gamle skolen, mens Iger mener at Disney nå må endre seg for å møte framtida.

Sistnevnte tok for eksempel til orde for at det skulle ta kortere tid før filmer kommer på dvd etter kinovisningen, for å tilfredsstille publikums behov for å se film kjapt på ønsket format.

Dette var særdeles tungt å svelge for Cook. Ifølge LA Times insisterte han på at en kinoopplevelse er en eksklusiv, sosial og nærmest magisk opplevelse som må skjermes fra dvd-konkurransen.

Slike holdninger gjorde ham upopulær i noen kretser, men blant folk som Johnny Depp har han en høy stjerne. Skuespilleren sier han nå er i tvil om han vil jobbe for Disney mer. Spørsmålet er hva det vil bety for den planlagte fjerde filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien. 

- Min entusiasme har fått seg en knekk for øyeblikket. Alt stammer jo fra hans kontor.

- Jeg regner Dick for å være en venn i et sinnssykt system. Han er en fyr jeg forstår, og som jeg tror forstår meg, sier Depp til Los Angeles Times.

MAKTKAMP: Cook måtte trolig gå etter en langvarig feide med Robert Iger (til venstre). Her poserer de begge med Miley Cirus. FOTO: SCANPIX/AP
MAKTKAMP: Cook måtte trolig gå etter en langvarig feide med Robert Iger (til venstre). Her poserer de begge med Miley Cirus. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling